1. Haberler
  2. Gündem
  3. Oba fabrikasında yaşanan patlamaya TKP’den tepki

Oba fabrikasında yaşanan patlamaya TKP’den tepki

featured
service

Sakarya’da bulunan Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda 6’sı ağır olmak üzere 30 işçi yaralandı. Soğutma çalışmaları sırasında bir işçinin cansız bedenine ulaşıldığı açıklandı. Patlamanın sebebi ise henüz bilinmiyor.

Yaralı işçilerden İstanbul’a sevk edilen birinin durumunun kritik olduğu belirtilirken, yaralılar arasında 12 yaşında bir çocuğun da olduğu açıklandı. Çocuğun babasıyla birlikte işyerine geldiği belirtildi. Olay mahallinde çıkan yangına müdahale edilirken, fabrikada aralıklarla patlamaların yaşandığı öğrenildi.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, patlamada 6’sı ağır olmak üzere 28 işçinin yaralandığını açıkladı. Yaralanmaların büyük oranda yanma kaynaklı olduğu öğrenilirken, yaralıların hastaneye kaldırıldığı ve durumu ağır olan iki işçinin entübe edildiği öğrenildi. 

Konuya ilişkin Türkiye Komünist Partisi X hesabından bir paylaşım yapıldı. İşçileri ölümle burun buruna bırakan patronların peşini bırakmayacağız denilen paylaşım şöyle:

“Sakarya Hendek’te Oba Makarna fabrikasında meydana gelen patlamada, yirmiyi aşkın işçi yaralandı, bazılarının durumu ağır. TKP heyeti fabrika önünde gelişmeleri takip ediyor. İşçilerin yaralanmasına neden olup, ölümle burun buruna bırakan patronların peşini bırakmayacağız.”

Oba fabrikasında yaşanan patlamaya TKP’den tepki
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.