1. Haberler
  2. Haberler
  3. Niğde, 4. Gastronomi Festivali’ne Hazırlanıyor

Niğde, 4. Gastronomi Festivali’ne Hazırlanıyor

featured
service

Niğde Belediyesi, kentin yöresel ürünleri, gastronomi zenginlikleri ve tarihi güzelliklerini hem Türkiye’ye hem de dünyaya tanıtmak amacıyla bu yıl 4. kez düzenleyeceği gastronomi festivaline gün sayıyor. 11-19 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan 4. Niğde Gastronomi Festivali, bu yıl da renkli etkinlikleriyle ziyaretçilere kapılarını açacak.

Niğde Belediyesi’nin, Türkiye Aşçılar Federasyonu (TAFED) ve Niğde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği (NİGAMUD) iş birliğiyle düzenleyeceği festival, 11 Ekim Cuma günü başlayacak. Festival boyunca, Niğde’ye özgü ürünlerin sergileneceği stantlar, paneller, söyleşiler, gastronomi avı, atölyeler, sergiler, tadımlar, yemek yarışmaları ve gastronomi şovları ile dolu dolu bir program ziyaretçileri bekliyor. Ayrıca, ünlü sanatçılar da Niğdeli hayranlarına unutulmaz konserler verecek.

Niğde, 4. Gastronomi Festivali'ne Hazırlanıyor 1

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, bu yıl düzenlenecek etkinliğin önceki festivallerden daha kapsamlı ve renkli olacağını belirtti. Özdemir, 19 Ekim tarihine kadar sürecek olan festival boyunca, Niğde ve çevresine has yeme ve içme kültürü tanıtılacağını, ünlü şeflerin katılımıyla gerçekleşecek olan etkinliklerde, yeni tarifler ve yemek pişirme teknikleri katılımcılara sunulacağını dile getirdi.

“Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz”

Festival kapsamında gerçekleştirilecek olan “Vefa Mutfağı” ile 6 Şubat depreminden etkilenen 11 ilin özel stantlarla temsil edileceğine işaret eden Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illeri 4. Niğde Gastronomi Festivali’nde yöresel lezzetlerini ziyaretçilerle buluşturarak gastronomi kültürlerini tanıtacak” dedi.

Niğde, 4. Gastronomi Festivali'ne Hazırlanıyor 2

Festival boyunca her akşam birbirinden ünlü sanatçıların konser vereceği festivale, tüm Türkiye’den ve dünyanın her yerinden gastronomi tutkunlarını davet ettiklerini vurgulayan Başkan Özdemir,
“Niğde’miz hem doğal güzellikleri hem tarihi ve turistin değerleri ile adeta bir açık hava müzesi konumunda olmasının yanı sıra, yöresel ürünleri ve gastronomi unsurlarıyla da hatrı sayılır bir potansiyele sahip olan, İç Anadolu Bölgesi’nin son yıllarda her anlamda gelişen ve büyüyen bir ilidir. Festival kapsamında güzel şehrimizin yeme içme kültürünü önce Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Niğde, 4. Gastronomi Festivali’ne Hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.