1. Haberler
  2. Yerel
  3. Nâzım Hikmet Bursa’da Anıldı

Nâzım Hikmet Bursa’da Anıldı

featured
service

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2024 yılını Nâzım Hikmet’e adadığı etkinlikler kapsamında, şairin hayatı ve eserlerine dair önemli bir etkinlik olan ‘Büyük Tanıklık: Gün Benderli Nâzım Hikmet’i Anlatıyor’ programını düzenledi. Sanatseverler, Tilbe Saran’dan Nâzım Hikmet şiirlerini dinleme fırsatı buldu.

Nâzım Hikmet Bursa’da Anıldı 1

Atatürk Stadyumu Kütüphanesi’nde gerçekleşen etkinlik, Nâzım Hikmet’in evrensel sesini ve devrimci ruhunu Bursa halkına hatırlatmayı amaçlayan etkinlikler serisinin bir parçası olarak düzenlendi. Erden Akbulut ve Turgay Fişekçi’nin sunumuyla başlayan program, Budapeşte’den canlı bağlantı ile katılan yazar Gün Benderli’nin sıcak ve samimi anlatımıyla devam etti. Benderli, Nâzım Hikmet ile olan anılarını ve büyük şairin hayatını sanatseverlerle paylaştı.

Gecede, Tilbe Saran’ın seslendirdiği ‘Ayşe’nin Mektupları Nâzım Hikmet Şiir Okumaları’ izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Etkinlik sonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, konuklara teşekkür ederek hediyelerini takdim etti.

Nâzım Hikmet Bursa’da Anıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.