1. Haberler
  2. Yerel
  3. Muğla’da Yerel Tohum Merkezi’nde 30 Öğrenciye Tarım Okuryazarlığı Eğitimi Verildi

Muğla’da Yerel Tohum Merkezi’nde 30 Öğrenciye Tarım Okuryazarlığı Eğitimi Verildi

featured
service

Muğla Büyükşehir Belediyesi Yerel Tohum Merkezi, Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen 30 öğrenciye tarım okuryazarlığı eğitimi verdi. TÜBİTAK 4004 ‘Doğa Eğitimi ve Destekleme’ programı kapsamında gerçekleştirilen “Tarım Okuryazarlığı ile Yeşil Tarım” projesi, tarım açısından dezavantajlı öğrencilerin tarım bilincini geliştirmeyi amaçlıyor.

Tohum Yolculuğu ve Tarımın Faydaları Anlatıldı

Ziyarette öğrenciler, tohum parselleri, üretim serası, distilasyon tesisi, tohum odası ve laboratuvarı gezerek Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personelinden bilgi aldı. Ayrıca, tohumun macerası, tohumdan bitkiye dönüşümü ve tarıma olan faydaları hakkında bilgi edindiler.

Ziyaret ve proje hakkında bilgi veren Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Koordinatörü Nurcan Kara şunları söyledi; “Projemiz Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir. Türkiye’nin dört bir yanından 30 öğrenci seçerek onları Muğla’da topladık. Projemizin amacı tarım açısından dezavantajlı öğrencilerin tarım okuryazarlık düzeylerini arttırmaktı. Yirmi beş etkinlik içerisinde tarım, okur-yazarlığın yedi öğesi var. Bunları içeren etkinliklerle çocukların, tarım okur-yazarlık düzeylerini arttırmak istiyoruz. Bugünkü etkinliğimizde tohum merkezinde, çocuklara tohum yolculuğunu anlatmaya çalışacağız. Tohumun macerası, tohumdan bitkiye dönüşümleri, tarıma olan faydalarını onlara bahsedeceğiz. 2023-2024 eğitim öğretim yılını bitirmiş yedinci sınıf öğrencilerimiz projemizde mevcut.”

Süyün, “Bundan sonra kendim yetiştirip kendim tüketirim”

Denizli’den gelen Merve Nisa Süyün, Yerel Tohum Merkezi’nin çok ilgisini çektiğini belirterek, “Projede olmak çok güzel ve eğlenceli. Böyle bir yere hiç gitmedim. İlk defa geldim ve gayet de ilgimi çekti. Bu kadar çok tohum olmasını beklemiyordum. O beni şaşırttı. Gayet güzel bir yer burası. Öncesinde ağaç dikme aktivitelerine katılmıştım. Annem bitkilere bakmayı çok sever. Ben yüzücüyüm yani doğal olarak besleniyorum. Paketli ürün kesinlikle kullanmıyorum. Geleceğim için kendim yetiştirip tüketirim diye düşünüyorum. O yüzden bu etkinliğe katıldım.” İfadelerini kullandı.

Muğla’da Yerel Tohum Merkezi’nde 30 Öğrenciye Tarım Okuryazarlığı Eğitimi Verildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.