1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla, Dalaman’da Yangın! Rüzgar Müdahaleyi Zorlaştırıyor

Muğla, Dalaman’da Yangın! Rüzgar Müdahaleyi Zorlaştırıyor

featured
service

Muğla, Taşbaşı Mahallesi’nde dün gece saat 21.00 civarında başlayan yangın, etkili rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. Bölgeyi saran alevlere karşı yoğun bir mücadele verilirken, şu ana kadar 85 evde yaşayan 315 kişi tahliye edildi.

Muğla, Dalaman'da Yangın! Rüzgar Müdahaleyi Zorlaştırıyor 1

Dalaman Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yangına 400 personelin yanı sıra 5 helikopter ve 1 uçakla müdahale edildiği belirtlidi. Yetkililer, rüzgarın yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını ve ekiplerin yangının yerleşim alanlarına yayılmasını engellemek için yoğun çaba sarf ettiğini belirtti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise, “Dalaman Taşbaşı Mahallesi ve Menteşe Turnalı Mevkii’de çıkan yangınlar devam etmekte, 70 araç ve 120 personelimiz sahada müdahalelerini sürdürmektedir. Taşbaşı’ndaki yangında şu ana kadar 357, Turnalı Mevkii’de ise 50 hektarlık alan etkilenmiştir.” ifadelerine yer verildi.

Tahliye edilen vatandaşlar, güvenli bölgelere yerleştirilirken, yangının kontrol altına alınması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Muğla, Dalaman’da Yangın! Rüzgar Müdahaleyi Zorlaştırıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.