1. Haberler
  2. Gündem
  3. MSB: 1 Ocak’tan Bugüne 2 bin 194 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

MSB: 1 Ocak’tan Bugüne 2 bin 194 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

featured
service

Millî Savunma Bakanlığı’nın faaliyetleri ve gündemdeki gelişmelere ilişkin haftalık basın bilgilendirme toplantısı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından düzenlendi.

Teröre karşı yürütülen mücadele hakkında konuşan Aktürk, “Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; 1 Ocak’tan bugüne kadar etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 2 bin 194 olmuştur. Son bir haftada 45 terörist etkisiz hâle getirilmiş, Yine bu hafta içerisinde Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK’lı terörist daha Habur’daki Hudut Karakolumuza teslim olmuştur.” dedi.

“880 binden fazla mühimmat ele geçirildi”

Aktürk, Pençe-Kilit operasyonu çerçevesinde sürdürülen faaliyetler kapsamında ise çok sayıda silah, mühimmat, yaşam ve ilk yardım malzemesinin ele geçirildiğini, teröristlerin barındığı mağara ve sığınakların imha edildiğini belirterek, “Büyük bir azim ve kararlılıkla devam eden Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar toplam 3 bin 94 Mayın/EYP imha edilmiş, 1.256 mağara ve sığınak kullanılamaz hâle getirilmiş, 937’si ağır silah olmak üzere 2 bin 333 muhtelif silah ve bu silahlara ait 880 binden fazla mühimmat ele geçirilmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz”

İsrail’in Gazze, Batı Şeria ve Lübnan’daki saldırılarına da değinen Aktürk, şunları söyledi:

“İsrail; Gazze’de, Batı Şeria’da ve ardından Lübnan’da uluslararası hukuku hiçe sayarak saldırılarına, katliamlarına, sivil halkı hedef almaya ve bölgemizi felakete sürüklemeye devam etmektedir. İsrail’in Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne ateş açması ve görevli personelin yaralanmasına sebebiyet vermesi uluslararası hukukun açık bir ihlalidir. Uluslararası barış gücüne yapılan saldırıların cezasız kalması, Birleşmiş Milletler sistemine olan güveni daha da zedeleyecek ve Güvenlik Konseyi’nin uluslararası barışı koruma görevini etkin bir şekilde ifa etmesini güçleştirecektir. Birleşmiş Milletler Lübnan Geçici Gücü’ne personel katkısında bulunan bir ülke olarak gerekli soruşturmanın bir an önce yapılması ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyoruz. Ülkemiz, bölgemizde barış ve istikrarın tesisi adına gereken tüm desteği vermeyi sürdürecektir.”

Personel ve askeri öğrenci alımları hakkında da bilgi veren Aktürk, “2 Ekim’de başlayan “Kuvvet Komutanlıkları ve Millî Savunma Üniversitesinde Görevlendirilmek üzere 2024 Yılı Muvazzaf Subay Adayı Temini” başvuruları 20 Ekim’de sona erecektir.” açıklamasında bulundu.

MSB: 1 Ocak’tan Bugüne 2 bin 194 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.