1. Haberler
  2. Spor
  3. Mourinho: “UEFA Turnuvalarında Yer Almayan Bir Takıma Gideceğim”

Mourinho: “UEFA Turnuvalarında Yer Almayan Bir Takıma Gideceğim”

featured
service

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, Manchester United ile 1-1 berabere kaldıkları UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Kırmızı kart gördüğü pozisyona değinen deneyimli teknik adam, takımının gösterdiği performanstan memnun olduğunu belirterek karşılaşmanın sonucunu “kayıp” olarak değerlendirdi. Mourinho, Osayi’nin maçta yaşadığı sakatlık ile ilgili de bir açıklama yaptı.

Mourinho, gördüğü kırmızı kart ile de konuştu. Mourinho, “Kırmızı kartla ilgili açıkçası diyebileceğim tek şey herhalde Fenerbahçe’den sonra Avrupa, UEFA turnuvalarında yer almayan bir takıma gideceğim. Yapabileceğim tek yorum bu.” dedi.

Onana Maçın Seyrini Değiştirdi

Portekizli çalıştırıcı, takımının maç boyunca sergilediği performanstan övgüyle bahsederken, “Takım birinci dakikadan itibaren harika bir performans sergiledi. Bütün oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. Ekibimi de tebrik ediyorum. Çok iyi hazırlandık bu maça. Sahaya baktığınız zaman daha iyi olan taraf açık ara bizdik.” ifadelerini kullandı. Mourinho, Manchester United kalecisi Onana’nın özellikle ilk yarıda yaptığı kurtarışlarla maçın seyrini değiştirdiğini vurguladı.

“Harika Bir Performans Sergiledik”

Maçın ikinci yarısında Osayi-Samuel’in sakatlığına değinen Mourinho, yaşadıkları zor şartlara rağmen iyi bir mücadele verdiklerini belirtti. “Zaten UEFA listesinde bazı oyuncularımızı dışarıda bırakmak zorunda kalmıştık. Şimdi de sakatlıklarla boğuşuyoruz. Osayi’yi kaybettik ve Djiku’yu sağa çekmek zorunda kaldık. Mert Müldür sol bek oynadı ama o da sol bek değil. Tüm bu şartlara rağmen harika bir performans sergiledik” diye konuştu.

Mourinho sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Ne olduğunu konuşamam sonra maçın duygusu değişti. Daha sonrasında Osayi’yi sakatlandığı için kaybettik. Zor durumdayız zaten UEFA listesinde bazı oyuncuları liste dışında bırakmak durumunda kalmıştık. Bir de bunun üzerine sakatlıklar ekleniyor. Dolayısıyla Djiku’yu sağa çekmek durumunda kaldık. Sol bekte Mert Müldür oynuyordu o da sol bek değil. Dolayısıyla bu şartlar altında harika bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Normalde M. United’a karşı beraberlik pozitif sonuç derdim ama şu şartlara baktığımız zaman iki puanı kayıp olarak görüyorum”

Mourinho’dan Osayi Yorumu: Yaşamış Olduğu Sakatlık Değil”

Osayi-Samuel’in sakatlık durumuna da açıklık getiren Mourinho, “Kramp o yaklaşık üç hafta sakatlık yaşamıştı. Sonrasında milli takıma gitti. Milli takımda bir dakika bile oynamadı ama Libya’da başlarına milli takım olarak garip olay geldi. İki gün boyunca havalimanında mahsur kaldılar. Yemek yoktu. Dolayısıyla kötü bir durumun içinden gelmişti. Bu zor şartlardan geldiği için kendisini hafta sonu oynatmamıştım. Daha sonra Jayden’in sakatlığı sonrası kendini oynattık. Sahada kaldığı süre içinde çok iyi performas sergiledi ama yaşamış olduğu bir sakatlık değil.” dedi.

Mourinho: “UEFA Turnuvalarında Yer Almayan Bir Takıma Gideceğim”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.