1. Haberler
  2. Spor
  3. Mourinho: “Şimdiden 7 Puan Kaybettik”

Mourinho: “Şimdiden 7 Puan Kaybettik”

featured
service

Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu 9. hafta mücadelesinde Fenerbahçe, deplasmanda Samsunspor ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluk yarışında kritik bir puan kaybı yaşadı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Mourinho, “Pragmatik olarak şunu söyleyebilirim ki, şimdiden 7 puan kaybettik. Nasıl ve hangi şartlarda kaybettiğimizin bir önemi yok.” dedi.

Mourinho, maçın hazırlık sürecine dair yaptığı değerlendirmede, “Maçlardan önce rakibimizi analiz ediyoruz, tıpkı bu maçtan önce de yapmış olduğumuz gibi. Aslında bu maç öncesi uzun bir süremiz vardı ve bu süre zarfında çalışmalarımızı sürdürdük. Antrenmanlarda rakibimizin kaliteleri üzerinde durduk ve bunun üzerine çalışmalar yaptık. Aslıda zor bir haftaydı bizim için çünkü ancak cuma günü tam kadro çalışma yapabildik. Millî takımlarından dönenlerin bazıları rejenerasyon yapmak durumunda kaldılar hem seyahat ettikleri için hem de millî takımlarında zorlu maçlar oynadıkları için” ifadelerini kullandı.

Mourinho: "Şimdiden 7 Puan Kaybettik" 1

“Faul diyemem ama arkadan bir itme var”

Yenen golle ilgili Allan Saint Maximin’in açıklamaları hatırlatılan Mourinho, oyuncusunun eleştirilerini haklı bulduğunu belirterek, “Maxi haklı. Bu konuda diyebilecek bir şeyim yok. Saha içerisinde hatalar oldu ama bunu kendi içimizde konuşup üzerine çalışmalıyız vaktimiz olduğu zaman. Maxi’nin dediği gibi ilk yemiş olduğumuz gol konuştuğumuz bir goldü. Hatta siz de maçtan önce yapmış olduğunuz röportajda bunu belirtmiştiniz. Bunun üzerine çalışmıştık. Cuma günü defansif organizasyonlarımızı çalışmıştık. İkinci gol de bazı takımlar için faul denebilir. Bazı takımlar için basit ama bazı takımlar için faul. Devasa bir faul diyemem ama arkadan bir itme var. Bazı takımlar için faul oluyor ama bizim için olmadı” şeklinde konuştu.

“O golleri atmış olsak maçı bitirebilirdik”

Maçın genel değerlendirmesini de yapan deneyimli teknik direktör, “2-1’den sonra girdiğimiz çok net iki pozisyon vardı maçı bitirebileceğimiz. Hatta bulunduğum açıdan dolayı Szymanski’nin şutunu içeride düşündüm. Aynı zamanda En-Nesyri’nin kontrol edip bir volesi vardı. Neredeyse golü kutlayacaktım. O golleri atmış olsak maçı bitirebilirdik. Daha sonra istemediğimiz şeyler oldu. Jayden’in sakatlığı oldu. Jayden sakatlandıktan sonra istemediğimiz bazı değişiklikler yapmak durumunda kaldık. Djiku farklı bir pozisyona geçmek durumunda kaldı, Samet’i oyuna soktuk. Oyuncu değişiklik hakkımız kalmadığı için Mert’i oyuna sokamadım. Ondan sonra işler bizim için zorlaştı. Beraberlik bugün bizim için kötü bir sonuç” dedi.

“Gol verilecek mi yoksa faul mü çalınacak?”

Son olarak, puan kayıplarına değinen Mourinho, şu ifadelere yer verdi: “Çok şey söyleyebilirim ama söylemek istemiyorum. Pragmatik olarak şunu söyleyebilirim ki, şimdiden 7 puan kaybettik. Nasıl ve hangi şartlarda kaybettiğimizin bir önemi yok. Sizler olan şeylerin üstesinden gelmeyi unutmak konusunda alışkınsınız. Türkiye’de ligin durumundan memnunsunuz. Bizlerin kendimize odaklanması gerekiyor. Şimdiden 7 puan kaybettik. Şampiyonluk rakibimize puan kaybettik. Yolumuza devam etmemiz, alabildiğimiz kadar puanlar almamız gerekiyor. Bakalım stadımızda bir rakibimiz böyle bir gol attığında gol verilecek mi yoksa faul mü çalınacak?”

Mourinho: “Şimdiden 7 Puan Kaybettik”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.