1. Haberler
  2. Spor
  3. Mourinho: “Deplasmanda Alınan Her Puan Pozitiftir”

Mourinho: “Deplasmanda Alınan Her Puan Pozitiftir”

service

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jose Mourinho, UEFA Avrupa Ligi’nde Twente ile 1-1 berabere biten maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Deplasmanda alınan bir puanı olumlu değerlendiren deneyimli çalıştırıcı, maçın ilk yarısındaki kaçan fırsatlar nedeniyle hayal kırıklığı yaşadıklarını belirtti.

“İyi Bir Takıma Karşı Oynadık”

Mourinho, maç sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “İyi bir puan bizim için. Avrupa turnuvalarında deplasmanda aldığınız her puan pozitiftir ki iyi de bir takıma karşı oynadık. Dolayısıyla bu bizim için 1 puanı daha da değerli kılıyor. Yaşadığımız hayal kırıklığının nedeni şuydu; maç 0-0 iken iki tane net pozisyon kaçırdık ki bu her maç bizim başımıza geliyor. Biri Jayden’ın direkten dönen topu, diğeri de En-Nesyri yakın köşeye vurdu ve kaleci kurtardı. Rakibimiz kontrataklarda tehlikeliydi. Kısa, çabuk, çevik oyuncuları var. Ama ikinci yarıda oyunun kontrolünü iyi bir şekilde sağladık. Sebastian ile daha erken beraberliği bulabilirdik, gole yaklaştık. Beraberlik golünü bulduktan sonra momentum bize geçti. Maçı kazanabilirdik.”

Mourinho, özellikle ikinci yarıda oyunun kontrolünü iyi sağladıklarını ve galibiyete yakın olduklarını söylerken, rakibin de değişikliklerle galibiyet için risk aldığını belirtti. “Çok da fazla sarı kart gördük. Orta sahaya biraz taze oyuncular katmak istedim. Sonuçta onlar da değişiklikler yapıyorlardı, beraberlik onlar için iyi bir sonuç olmadığı için her şeyi deniyorlardı. Dolayısıyla aldığımız puan pozitif.” şeklinde konuştu.

“Amrabat İyi Bir Karakter”

Mourinho, maçta Tadic’e asist yapan Sofyan Amrabat’ın performansı hakkında da övgü dolu sözler sarf etti. “Kendisi iyi oynuyor. Zaten bize fit bir şekilde geldi çünkü Fiorentina ile zaten maçlarını oynuyordu. Hatta uzatmaya giden bir maçta 120 dakika oynamıştı. Dolayısıyla fit olmakla ilgili bir problemi yoktu. Onun sadece oynadığımız oyunu anlaması ve ondan neler istediğimizi anlaması gerekiyordu. Kendisi iyi bir karakter. O pozisyonda çok önemli bir hale geliyor ki o pozisyonda bu tarz pasları görebilmesi çok önemli. Pası attıktan sonra Dusan da kaleciyle karşı karşıya kaldığında sakindi. Bizim için ilk yarıda eksik olan şey buydu.” ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’ndeki puanını 4’e çıkarırken, Mourinho hedeflerinin bir üst tura çıkmak olduğunu dile getirdi.

Mourinho: “Deplasmanda Alınan Her Puan Pozitiftir”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.