1. Haberler
  2. Spor
  3. Millî Takım Son 16 Peşinde!

Millî Takım Son 16 Peşinde!

featured
service

A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü ve son maçında bu akşam Çekya ile karşılaşacak. Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen şampiyonada gruptan çıkarak son 16 turuna yükselmeyi hedefleyen Ay-Yıldızlılarımız, organizasyondaki üçüncü sınavını Çekya karşısında verecek. Hamburg’daki Volkspark Stadyumu’nda oynanacak olan maç TSİ 22.00’de başlayacak ve TRT 1’den naklen yayınlanacak.

Hakem ve Yardımcıları

Müsabakayı Romanya Futbol Federasyonu’ndan István Kovács yönetecek. Kovács’ın yardımcılıklarını aynı ülkeden Vasile Marinescu ve Ovidiu Artene yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi Norveç Futbol Federasyonu’ndan Espen Eskås olacak. Müsabakada Polonya Futbol Federasyonu’ndan Tomasz Kwiatkowski ise VAR olarak görev yapacak.

Puan Durumu ve Son Durum

F Grubu’nda 6 puana yükselen Portekiz ikili averajla Türkiye’ye üstünlük sağladığı için son karşılaşmalar öncesinde grubu lider bitirmeyi garantiledi. Grupta, Türkiye 3, Çekya ve Gürcistan ise 1’er puana sahip.

Türkiye-Çekya Karşılaşmaları

Millîlerimiz, Çekya ile 12. kez karşı karşıya gelecek. A Millî Takımımız, Çekya ile 7’si özel, 4’ü resmi olmak üzere 11 kez karşılaştı. Bu müsabakalarda takımlar beşer kez galip gelirken, bir kez berabere kaldı. Bu maçlarda 15 gol atan Ay-Yıldızlılarımız, kalesinde ise 21 gol gördü.

Millî Takımımızın EURO 2024 Kadrosu

  • KALECİ: Altay Bayındır (Manchester United), Mert Günok (Beşiktaş A.Ş.), Uğurcan Çakır (Trabzonspor A.Ş.)
  • DEFANS: Mert Müldür (Fenerbahçe A.Ş.), Zeki Çelik (AS Roma), Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray A.Ş.), Ahmetcan Kaplan (AFC Ajax), Merih Demiral (Al-Ahli Saudi FC), Samet Akaydin (Panathinaikos FC), Ferdi Kadıoğlu (Fenerbahçe A.Ş.)
  • ORTA SAHA: Hakan Çalhanoğlu (FC Internazionale Milano), İsmail Yüksek (Fenerbahçe A.Ş.), Kaan Ayhan (Galatasaray A.Ş.), Okay Yokuşlu (West Bromwich Albion FC), Orkun Kökçü (SL Benfica), Salih Özcan (Borussia Dortmund)
  • FORVET: İrfan Can Kahveci (Fenerbahçe A.Ş.), Yunus Akgün (Leicester City FC), Kenan Yıldız (Juventus), Kerem Aktürkoğlu (Galatasaray A.Ş.), Arda Güler (Real Madrid CF), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray A.Ş.), Bertuğ Yıldırım (Stade Rennais FC), Cenk Tosun (Beşiktaş A.Ş.), Semih Kılıçsoy (Beşiktaş A.Ş.), Yusuf Yazıcı (LOSC Lille)
Millî Takım Son 16 Peşinde!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.