1. Haberler
  2. Gündem
  3. Milli Savunma Bakanlığı: 57 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı: 57 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

featured
service

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın bilgilendirme toplantısında, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlığın faaliyetleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Toplantıda, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülkenin savunma ve güvenliği için gösterdiği çabaların altı çizildi.

Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesine kararlılıkla devam ettiğini belirterek şu bilgileri paylaştı: “Bakanlığımızın tüm birlik ve kurumları ülkemizin savunma ve güvenliği için nitelik ve nicelik olarak her geçen gün daha da güçlenmekte, üstlenmiş olduğu tüm görevleri başarıyla yerine getirmektedir. Son bir asrın en kapsamlı ve en etkili faaliyetlerini gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, tüm tehdit ve tehlikelere karşı mücadelesine kararlılıkla devam etmektedir.

Irak ve Suriye’nin kuzeyinde icra edilen başarılı operasyonlarla 57’si son bir haftada olmak üzere bu yılın başından itibaren 1.327 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik 3 Temmuz’da icra edilen hava harekâtıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 37 hedef başarıyla imha edilmiştir. İcra edilen hava harekâtında azami oranda yerli ve millî mühimmat kullanılmış, hedeflerdeki etki kıymetlendirmesi devam etmektedir.”

TSK EĞİTİM VE TATBİKATLARA DEVAM EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerinin; karada, denizde ve havada eğitim ve tatbikat faaliyetlerini de aralıksız sürdürdüğünü ifade eden Aktürk, sözlerini şu şekilde sürdürdü;

“Bu kapsamda;

27 Haziran’da Akdeniz’de Müşterek Hava Sahası Kontrol Yönetim Tatbikatı icra edilmiştir.

24 Haziran-5 Temmuz tarihleri arasında İskoçya’da Sea Breeze,

1-12 Temmuz tarihleri arasında Ankara’da Türkiye-Özbekistan Özel Kuvvetler,

4-14 Temmuz tarihleri arasında ise Batı Karadeniz’de Breeze tatbikatları devam etmektedir.

Belçika Deniz Kuvvetlerine ait LOUISE MARIE gemisi tarafından 4-7 Temmuz tarihleri arasında İzmir’e liman ziyareti gerçekleştirilmekte,

Romanya Deniz Kuvvetlerine ait VICE ADMIRAL CONSTANTIN BALESCU gemisi tarafından ise 6-8 Temmuz tarihleri arasında İzmir’e liman ziyareti yapılması planlanmaktadır.

1 Temmuz’da Türkiye, Bulgaristan ve Romanya Deniz Kuvvetleri Komutanlarının katılımıyla İstanbul’da, Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu (MCM BLACK SEA) Komite Toplantısı ve Aktivasyon Töreni icra edilmiştir. TCG YÜZBAŞI GÜNGÖR DURMUŞ akaryakıt gemimiz ve TCG AKÇAY mayın avlama gemimiz ile Romanya Deniz Kuvvetleri unsuru ALEXANDRU AXENTE mayın tarama gemisi ve Bulgaristan Deniz Kuvvetleri unsuru STRUMA mayın avlama gemilerinden müteşekkil Mayın Karşı Tedbirleri Karadeniz Görev Grubu (MCM BLACK SEA) 2 Temmuz 2024 – 2 Ocak 2025 tarihleri arasında 6 ay süreyle Deniz Kuvvetlerimizin komutasında görev yapacaktır.

Japonya’dan dönüş seyrine devam eden TCG KINALIADA korvetimiz, Filipinler’in ardından Singapur’a liman ziyareti gerçekleştirmektedir. Korvetimiz, bugün bir sonraki liman olan Sri Lanka’ya seyre başlayacak; 9-11 Temmuz tarihleri arasında Sri Lanka’nın Kolombo limanını ziyaret edecektir. Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi Komutanlığı (Maritime Security Centre of Excellence – MARSEC COE) tarafından, 4’üncü Deniz Güvenliği Konferansı 27-28 Haziran’da 27 ülkeden 202 katılımcı ile İstanbul’da icra edilmiştir.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla Deniz Kuvvetlerimiz tarafından 21 gemi ile 21 liman ziyareti icra edilmiştir. Ziyarete açılan gemilerimize yoğun ilgi gösteren halkımıza teşekkür ediyoruz. Öte yandan, vefatının 478’inci yıl dönümünde Kaptan-ı Derya Barbaros Hayrettin Paşa’yı şimdiden saygı ve rahmetle anıyoruz. 28 Haziran’da NATO Geliştirilmiş Hava Polisliği görevi çerçevesinde Romanya’da konuşlu Birleşik Krallığa ait uçaklar ile F-16 uçaklarımız, Batı Karadeniz’de eğitim icra etmiştir. 2 Temmuz’da NEXUS ACE Eğitimleri kapsamında F-16 uçaklarımız, Havadan İhbar Kontrol uçağımız ve NATO AWACS uçağının katılımı ile ortak eğitim uçuşu gerçekleştirilmiştir.

TSK, REZERV GÜÇ OLARAK ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, insani yardım faaliyetleri ile orman yangınları başta olmak üzere afetlerle mücadeleye ilgili kurumlarımızla tam bir koordinasyon içerisinde destek vermeye devam etmektedir. Rezerv Güç kapsamında, bugüne kadar 6 ayrı yerde meydana gelen orman yangınlarının söndürülmesine 17 helikopter ile 627 sorti icra edilerek destek sağlanmıştır. 27 Haziran’da Hava Kuvvetlerimize ait C-130 uçağımız ile Suudi Arabistan’ın Mekke ve Cidde şehirlerinde yoğun bakım servislerinde yatan 13 vatandaşımız ve 6 refakatçisi ülkemize getirilmiştir.

OMTAS KULELİ ZIRHLI TANKSAVAR ARACININ KABUL FAALİYETLERİ TAMAMLANDI

Yerli ve millî savunma sanayimizin yüksek teknoloji ürünleriyle donatılan Silahlı Kuvvetlerimizin imkân ve kabiliyetleri her geçen gün daha da artmaktadır. Bu kapsamda; Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca, muhtelif miktarda OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracı ve Seyyar Havan Tespit Radarının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanmıştır.

PERSONEL TEMİN FAALİYETLERİ SÜRÜYOR

Personel ve askerî öğrenci alım/temin faaliyetlerimiz de planlandığı şekilde devam etmektedir. “Kara Kuvvetleri Komutanlığı 2024 Yılı Uzman Erbaş Temini” kapsamındaki başvurular, 30 Haziran itibarıyla tamamlanmış olup aday değerlendirme süreci devam etmektedir. “Millî Savunma Üniversitesi 2024 Yılı Askerî Öğrenci Temini Seçim Aşaması Faaliyetleri” 20 Temmuz’a kadar sürecektir. Bilindiği üzere bedelli askerlik tutarı, daha önce yapılan düzenleme ile memur maaş katsayısındaki artış oranına sabitlenmiş ve miktar konusundaki belirsizlik ortadan kaldırılmıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığınca 2024 yılı ikinci altı ayı için bedelli askerlik tutarına ilişkin bilgilendirme “Mali ve Sosyal Haklar” genelgesi yayınlandıktan sonra yapılacaktır. Sonuç olarak Türk Silahlı Kuvvetlerimiz;

Terörle mücadeleden hudutlarımızın güvenliğinin sağlanmasına,

Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasından uluslararası barış ve istikrara katkı sunmaya kadar üstlendiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmeye devam edecektir.”

.

Milli Savunma Bakanlığı: 57 Terörist Etkisiz Hâle Getirildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.