1. Haberler
  2. Gündem
  3. Milli Savunma Bakanlığı: 1 Haftada 40 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Milli Savunma Bakanlığı: 1 Haftada 40 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

featured
service

Millî Savunma Bakanlığı’nın haftalık basın bilgilendirme toplantısı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütleri olmak üzere her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini kesintisiz olarak sürdürdüğünü elirten Aktürk, “Son bir haftada 40, bu yılın başından itibaren 1.868 teröristi etkisiz hâle getirmiştir. Ayrıca, Irak’ın kuzeyindeki Metina, Zap, Gara, Hakurk, Kandil ve Asos’ta bulunan terör hedeflerine yönelik 2 Eylül’de icra edilen hava harekâtıyla içerisinde sorumlu düzeyde teröristlerin de bulunduğu değerlendirilen mağara, sığınak, barınak, depo ve terör örgütünün kullandığı tesislerden oluşan 20 hedef başarıyla imha edilmiştir.” dedi.

Hudutlarda Sıkı Denetim

Hudut güvenliği çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydeden Aktürk, son bir hafta içerisinde 4’ü terör örgütü mensubu olmak üzere 531 şahsın yakalandığını, bu yıl yasa dışı yollarla geçmeye çalışan toplam 9 bin 598 kişinin de yakalandığını ifade etti. Aktür, ayrıca son bir haftada engellenen 1.370 şahıs ile birlikte bu yıl içerisinde engellenen kişi sayısının da 73 bin 787’ye ulaştığını kaydetti.

Kıbrıs ve Yunanistan’a İlişkin Açıklamalar

Tuğamiral Aktürk, Kıbrıs Barış Harekâtı’nı karalamaya yönelik “Famagusta” adlı kara propaganda içerikli bir diziye karşı sert tepki gösterdi. “Rum çeteler tarafından katledilen Kıbrıs Türkü kardeşlerimizin aziz hatıralarına büyük saygısızlık içeren bu tür girişimlerin kimseye yarar sağlamayacağı açıktır. Her iki tarafa barış ve huzur getiren Kıbrıs Barış Harekâtı’nı karalayan, çözümsüzlüğe hizmet eden bu tarz beyhude çabalar; Ada’da sağlanan güvenlik ortamına zarar vermektedir.” şeklinde konuştu.

Öte yandan, Yunan ordusunun Milli Mücadele döneminde gerçekleştirdiği zulümleri anlatan “Ertesi Gün” adlı belgeselin 9 Eylül’de TRT Belgesel’de yayımlanacağı duyuruldu.

“İsrail Uluslararası Güvenliği Tehdit Etmeye Devam Ediyor”

İsrail’in, Gazze’den sonra Batı Şeria’ya yönelik başlattığı saldırılar ve Filistin halkına yönelik katliamlarla uluslararası güvenliği, küresel ve bölgesel istikrarı tehdit etmeye devam ettiğini dile getiren Aktürk, “İsrailli yetkililerin gerginliği artırıcı söylemleri ve kutsal mekânları da kullanmaları son derece tehlikelidir. Uluslararası toplumu ve kendi kamuoyundan yükselen sesleri duymazlıktan gelen; hukuku, insanlık vicdanını ve tüm değerleri kenara iten İsrail karşısında zorlayıcı tedbirlerin alınması şarttır. Saldırıların bir an önce sona erdirilmesi ve yayılmasının önlenmesi için acil, koşulsuz ve kalıcı ateşkes sağlanmalıdır. Bölgemizde barış ve istikrarın önündeki sorunun kapsamlı çözümü ancak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin Devleti’nin kurulması ile mümkündür.” dedi.

“OMTAS” Kabul Edildi, Bilişim Personeli Başvuruları Devam Ediyor

Savunma sanayi alanında önemli bir gelişme olarak, yerli üretim OMTAS Kuleli Zırhlı Tanksavar Aracının kabul faaliyetlerinin tamamlandığı bildirildi. Ayrıca, Millî Savunma Bakanlığı’nın Sözleşmeli Bilişim Personeli temini için başvuruların 3 Ekim’e kadar devam edeceği kaydedildi.

Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır güvenliği, terörle mücadele, uluslararası güvenlik, barış ve istikrar için faaliyetlerine kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Milli Savunma Bakanlığı: 1 Haftada 40 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.