1. Haberler
  2. GÜNCEL
  3. Meteoroloji’den 9 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den 9 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 Ekim 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Doğu Anadolu’nun bazı bölgelerinde kuvvetli yağış beklendiğini duyurdu. Yapılan değerlendirmelere göre, 17 Ekim 2024 tarihinde gece saatlerinden itibaren başlayacak olan yağışlar, Şanlıurfa’nın kuzeydoğusu, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Van’ın kuzeybatısı, Siirt’in kuzeyi, Ağrı ile Iğdır’ın batısında etkili olacak. 21-55 kg/m² yağış düşmesi bekleniyor.

Yağışlar sırasında gök gürültülü sağanak yağış, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Ayrıca, ani su baskınlarına ve yerel taşkınlara karşı uyarılar yapılarak, şiddetli yağış anında oluşabilecek risklere karşı hazırlıklı olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun doğu kesimlerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bu gece saatlerinden itibaren Şanlıurfa’nın kuzeydoğusu, Diyarbakır, Bitlis, Muş, Batman, Van’ın kuzeybatısı, Siirt’in kuzeyi, Ağrı ile Iğdır’ın batısında yerel kuvvetli (21-55 kg/m²) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Meteoroloji’den 9 İle Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.