1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Yaşar Kemal’in Anısına Panel Düzenlendi

Mersin’de Yaşar Kemal’in Anısına Panel Düzenlendi

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA), Yaşar Kemal Vakfı, Edebiyat Gönüllüleri ve Antik Sahaf Kitabevi iş birliği ile ‘3. Mersin Yaşar Kemal Sanat Günleri’ kapsamında bir panel düzenledi. Yenişehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, usta yazar Yaşar Kemal’in “Hüyükteki Nar Ağacı” kitabı ele alındı.

Panelde, yazar Feridun Andaç ve İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cihan Erdönmez, Yaşar Kemal’in hayatını ve eserlerinde ele aldığı tarımda makineleşme ile doğanın yok olma sürecini anlattılar. Çok sayıda vatandaş ve lise öğrencisinin katılım gösterdiği etkinlik, soru-cevap bölümüyle sona erdi.

“Kentimize Değer Katabilmek İçin Çalışıyoruz”

Mezitli Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni ve MEDEKA Kurulu Üyesi Mithat Delioğlu, Yaşar Kemal’in dünya edebiyatındaki yerini öğrencilerle buluşturmak için bu etkinlikleri düzenlediklerini belirtti. Delioğlu, “3. Mersin Yaşar Kemal Sanat Günleri etkinliğinin ilk ayağı bu paneldi. Şubat ayında tatil dönüşü öğrencilerimiz ‘Hüyükteki Nar Ağacı’ kitabını okuyacaklar ve ardından çalışmalarını sergileyecekler,” dedi ve ekledi: “Bu sene Yaşar Kemal Vakfı, Mersin Edebiyat Gönülleri, Antik Sahaf Kitabevi ve bu projede de çok büyük desteğini gördüğümüz Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Öğrencilere sağladığı imkanlar ile bu çalışmalarımız hayat buluyor. Mersin’imize değer katabilmek için, bu sene dört paydaşımızla el birliğiyle çaba harcıyoruz.”

“Gençler Bu Etkinliklerden Çok Şey Alıyor”

Doç. Dr. Cihan Erdönmez, gençlerde okuma kültürünü pekiştirmeyi amaçladıklarını belirterek, “2000’li yılların ikinci yarısından itibaren, çağımız dijital bir çağa dönüştü. Sesli kitap uygulamaları ve dijital dünya ile gençler, maalesef kitaplardan biraz koptu. Bu etkinliklerle; gençlerin tekrar kitapla buluşmalarını, okumanın önemli avantajlarını yakalamalarını ve motivasyon sağlamalarını amaçlıyoruz,” diye konuştu.

Öğrencilerden Büyük İlgi

Panele katılan 11. sınıf öğrencisi Şeymasu Yılmaz, Yaşar Kemal’in hayatına ilham veren yazarlardan biri olduğunu ifade ederek, “Kendisi; toplumun çok karışık ve umutsuz olduğu zamanlarda, tüm topluma umut ışığı oldu. Etkinliği çok beğendim. Onunla konuşmuş insanları dinlemek, benim için çok değerli,” dedi.

9. sınıf öğrencisi İrem Türkkaya ise, “Bana okumayı sevdiren kişi. Ben okumaya O’nun kitapları ile başladım. Evde kendi kendime bir şeyler yazarken, hep Yaşar Kemal’den örnek aldım. Yaşar Kemal’in özelliklerinden ve okuyacağımız kitaplardan bahsettiler. Çok güzel bir panel oldu ve çok duygulandım,” şeklinde konuştu.

    Mersin’de Yaşar Kemal’in Anısına Panel Düzenlendi
    Yorum Yap

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.