1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim

Mersin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim

service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler, 2024-2025 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte kent genelindeki toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Ekipler, Mezitli ilçesi Viranşehir Mahallesi’nde bulunan Muhittin Develi İlkokulu önünde okul servis araçlarını denetledi.

Büyükşehir Belediyesi Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü ekipleri, servis araçlarının kullanım ve güzergah belgeleri, çalışma ruhsatları, öğrenci sayısı, emniyet kemerleri, yangın söndürme cihazları, ilk yardım çantası gibi güvenlik donanımlarını kontrol etti. Araçların hijyen durumu, klima kontrolleri ve güvenlik kameralarının çalışır durumda olup olmadığı gibi unsurlar da denetim kapsamında yer aldı.

Mersin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim 1

“Öğrencilerimizin Güvenliği Önceliğimiz”

Trafik Zabıta Şube Müdürlüğü’nde görev yapan Zabıta Memuru Bayram Köksal, öğrencilerin güvenli bir şekilde evlerinden okullarına gidip gelmelerinin kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi:

“Servis araçları yönetmeliğinin ilgili maddelerince eksik olan hususlarda, ceza işlemleri uygulamaktayız. En çok dikkat ettiğimiz konular; yangın tüpü, güzergah izin belgesi, çalışma ruhsatının olup olmadığı, uygun olup olmadığı, aracın bakımı ve araçta görüntü kaydı sağlayan cihazlar, ilk yardım çantası, yangın tüpü gibi unsurları denetlemekteyiz. Öğrencilerimizin güvenli bir şekilde yolculuk yapması, bizler için çok önemli.”

Mersin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim 2

Köksal, 2024-2025 eğitim öğretim yılı boyunca denetimlerin süreceğini belirterek, okulların açılmasından bu yana 16 okul servisini denetlediklerini ifade etti ve “Vatandaşlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz bizlere Alo 185 Teksin hattından da ulaşabilirler. Müracaatları bize çok kısa bir zaman içerisinde gelmekte ve biz de en kısa zamanda intikal edip gereğini yapmaktayız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin güvenliği için toplu taşıma araçlarına yönelik denetimlerini yıl boyunca devam ettirecek.

Mersin’de Okul Servislerine Sıkı Denetim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.