1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Çocuklara Yönelik Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

Mersin’de Çocuklara Yönelik Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı

service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’na bağlı Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nde “Robotik Kodlama Atölyesi” açıldı. Çocuklar, burada 3D modelleme, Vex robot sistemleri ve Arduino gibi geleceğin teknolojilerine yönelik eğitimler alacak.

Atölyede 5 hafta boyunca her gün 4 farklı grup eğitim alacak. Her grup 14 öğrenciden oluşurken, toplamda günde 56, haftada ise 280 öğrenci bu eğitimlerden faydalanacak. Eğitim süresince çocuklar, teknolojik gelişimlerini destekleyen yeni deneyimler kazanırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘eğitimde fırsat eşitliği’ ilkesine uygun bir ortamda öğrenim görecekler.

Mersin’de Çocuklara Yönelik Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı 1

Ezici: “İlk Önceliğimiz, Çocuklarımızın Üreten Bireyler Olmasını Sağlamak”

Robotik Kodlama Atölyesi’nde görev yapan öğretmen Duygu Ezici, eğitimlerin 5 hafta süreceğini belirterek, “Eğitimlerimiz 5 hafta sürecek ve çocuklarımız 3D modellemeleri, Vex robot sistemleri ile Arduino’yu öğrenecek. Buradaki misyonumuz, eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. Üreten çocukları hedefliyoruz. Maalesef tüketen bir toplumda yaşıyoruz. İlk önceliğimiz onları üreten bir toplum haline getirmek, sonrasında ise Mercan’ın bir takımını kurarak yarışmalara katılmak” diye konuştu.

Atölyenin donanım açısından oldukça gelişmiş olduğunu vurgulayan Ezici, her gün dört grubu ağırladıklarını belirtti: “Günde 4 grup alıyoruz ve her grup 14 öğrenciden oluşuyor. Yani günde toplam 56 öğrenci almış oluyoruz ve haftada 280 öğrenciye ulaşmış oluyoruz. Bu 280 öğrenciyle eğitimlerimize 5 hafta devam edeceğiz. 5 haftanın sonunda ise, takım kurabileceğimiz öğrencilerimizle farklı bir program izleyeceğiz” dedi.

Eğitimlerini tamamlayan öğrencilerle birlikte oluşturulacak olan “Mercan Takımı”, çeşitli robotik yarışmalara katılacak ve Mersin’i temsil edecek.

Mersin’de Çocuklara Yönelik Robotik Kodlama Atölyesi Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.