1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin’de Akdeniz Meyve Sineği İle Etkin Mücadele Devam Ediyor

Mersin’de Akdeniz Meyve Sineği İle Etkin Mücadele Devam Ediyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, kent genelinde Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında önemli adımlar atıyor. Özellikle turunçgil üretiminin merkezi olan Akdeniz bölgesinde, narenciye ürünleri başta olmak üzere tatlı meyvelere zarar veren bu sinekle etkin bir şekilde mücadele ediliyor.

Temizlik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ilaçlama ekipleri, belirli bir rutin dahilinde kent genelinde ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle Toptancı Hal Kompleksi gibi potansiyel yoğunluk noktaları ile çöp konteynerlerinin bulunduğu alanlar düzenli olarak ilaçlanıyor. Ayrıca, vatandaşların gelişigüzel bıraktığı bozuk narenciye ürünleri de toplanarak bertaraf ediliyor.

Akdeniz Meyve Sineği, ağırlıklı olarak turunçgil bitkilerinde görülüyor ve bu bitkiler üzerinde üreyerek diğer meyve ağaçlarına da zarar verebiliyor. Bu nedenle Temmuz, Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında yoğunlaşan ilaçlama çalışmaları, sineğin üremesini kontrol altına almaya yönelik yoğun mesai gerektiriyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı İlaçlama Şefi Gazi Bal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Akdeniz Meyve Sineğinin ürün kalitesi ve verimini ciddi şekilde düşürdüğünü belirterek, belediye olarak bu sorunla biyosidal mücadele verdiklerini vurguladı. Bal, özellikle vatandaşların ve çiftçilerin meyve atıklarını toplamaları ve bertaraf etmelerinin mücadeleye önemli katkı sağlayacağını ifade etti.

Bal, “Özellikle site içlerinde yaşayan vatandaşlarımızın, dökülen meyveleri toplamaları ve tarımsal faaliyetlerde bulunan çiftçilerimizin ağaçlarındaki meyve atıklarını bertaraf etmeleri, Akdeniz Meyve Sineği ile mücadelemizde büyük önem taşıyor. Bu tedbirler, sineğin üremesini yavaşlatarak ürünlere verdiği zararı en aza indirecektir” şeklinde konuştu.

Mersin’de Akdeniz Meyve Sineği İle Etkin Mücadele Devam Ediyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.