1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 Sezonuna “Perde” Demeye Hazırlanıyor

Mersin Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 Sezonuna “Perde” Demeye Hazırlanıyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 sanat sezonunda yeni oyunlarla izleyicisiyle buluşmaya hazırlanıyor. Şehir Tiyatrosu, Berkay Ateş’in kaleme aldığı “Kuş Öpücüğü” oyunuyla Ekim ayında sezonu açarak tiyatroseverlere kapılarını yeniden aralayacak.

Geçen Sezondan Büyük Başarı: 42 Bin Seyirci

Geçtiğimiz sezon boyunca 180 temsille sahne alan Mersin Şehir Tiyatrosu, bu süreçte yaklaşık 42 bin izleyiciyi ağırladı. Ayrıca sekiz ulusal festivalde de yer alan tiyatro ekibi, yeni sezonda bu başarısını sürdürmeyi ve her yaştan binlerce seyirciye ulaşmayı hedefliyor.

Zengin Repertuvarla Sezona Hazırlık

Şehir Tiyatrosu’nun yeni sezon repertuvarında “Kuş Öpücüğü”, Bilgesu Erenus’un kaleme aldığı “Misafir”, Robert Hawdon’ın “Şahane Düğün”, Moliere’in klasik eseri “Tartuffe” ve çocuk oyunu “İki Bavul Dolusu” yer alıyor. Geçmiş sezonlarda sahnelenen ve Mersinli sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği “Buzlar Çözülmeden”, “Lütfen Kızımla Evlenir misiniz?”, “Ben Mimar Sinan” ve “Gökkuşağının Altında” gibi oyunlar da yeniden sahneye taşınacak.

Eleştiri Kültürü Teması ile 24. Yıl

Mersin Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni ve Sanatçısı Ozan Erdönmez, tiyatronun 24. sanat sezonuna büyük bir özenle hazırlandıklarını belirtti. Erdönmez, “Amacımız her zaman olduğu gibi tiyatroyla hayata ışık tutmak. Şehir Tiyatromuzun 24. yıl sanat sezonunu belirlerken bir ana tema üzerinde karar verdik ve bu ana temayı ‘Eleştiri Kültürü’ olarak belirledik. Çağdaş eserlerden klasik eserlere kadar geniş bir yelpazede repertuvar hazırladık” dedi.

Yeni Oyunlar, Yeni Deneyimler

Erdönmez, sezona “Kuş Öpücüğü” ile başlayacaklarını belirterek, “Bir anne oğul hikayesiyle karşı karşıyayız. Oyunumuz, çağımız yazarlarından Berkay Ateş’in kaleminden çıktı ve kurumumuz sanatçılarından Necati Kutlu’nun imzasını taşıyan bir yorumla sahnelenecek” ifadelerini kullandı. Kasım ayında sahnelenecek olan “Misafir” oyunu hakkında da bilgi veren Erdönmez, “Bilgesu Erenus’un kaleminden çıkan bu oyun, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Alpay Aksum’un yorumuyla sahnelenecek. Mersinli tüm sanatseverleri bu oyunumuzla ‘Misafir’ etmek istiyoruz” dedi.

Aralık ayında sahnelecek olan “Şahane Düğün” oyununun, Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Hülya Savaş’ın yorumuyla Mersinli tiyatroseverlere kahkaha dolu anlar yaşatacağını belirten Erdönmez, Moliere’in “Tartuffe” adlı klasik eserinin ise Mart ayında prömiyer yapacağını açıkladı.

Küçük Tiyatroseverler İçin de Oyunlar Var

Erdönmez, Şehir Tiyatrosu’nun çocuk seyircileri de unutmadığını belirterek, “Ekim ayında Nedim Buğral’ın kaleminden çıkan ‘İki Bavul Dolusu’ isimli çocuk oyunumuzu, Özgür Ahmet Gönenler’in yorumuyla sahneleyeceğiz” dedi.

Dijital Platformlarda ve Yeni Kurslarla Seyircinin Yanında

Şehir Tiyatrosu’nun dijital platformlarda da yer almak için çalışmalarını sürdürdüğünü ve yakın zamanda yeni tiyatro kursları açacaklarını belirten Erdönmez, “Bizler Şehrin Tiyatrosuyuz. Mersin halkının bizlere vermiş olduğu sorumluluğun bilincinde olarak, hem ulusal hem de uluslararası platformlarda Şehir Tiyatrosu’nu en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Yeni sezonumuzda bir an önce ‘perde’ diyebilmek için sabırsızlanıyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Mersin Şehir Tiyatrosu, 2024-2025 Sezonuna “Perde” Demeye Hazırlanıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.