1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz LGS Kursları

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz LGS Kursları

featured
service

Mersin’de Anamur’dan Tarsus’a kadar 18 farklı noktada bulunan LGS kurs merkezleri, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı ile birlikte yeniden kapılarını açtı. Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) hazırlanan öğrenciler, bu merkezlerde uzman eğitim kadrosu ile sınava hazırlanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, LGS Kurs Merkezleri’nde yıl boyunca sürdürülen konu anlatımları, birebir etütler, test ve kaynak kitapları, pratik soru çözümleri ve deneme sınavları ile öğrenciler verimli bir eğitim dönemi geçiriyor. Öğrenciler, okul sonrası geldikleri kurs merkezlerinde öğle yemeklerini de burada karşılayarak hem zamandan hem de maddi açıdan tasarruf sağlıyorlar. Hayat pahalılığının etkilediği bu günlerde ücretsiz sunulan bu hizmet, veliler tarafından da memnuniyetle karşılanıyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz LGS Kursları 1

Demir: “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla tüm ilçelerimizde aktif çalışıyoruz”

Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi Özgürlük Şubesi Sorumlusu Nazif Demir, 2024-2025 eğitim ve öğretim yılı için tüm hazırlıkların tamamlandığını belirtti. Demir, “Öğrencilerimizin hem akademik hem de sosyal anlamda yanındayız. Özellikle öğrencilerimize burada verdiğimiz hizmetin aktarılması anlamında velilerle sürekli görüşmekteyiz. Çocukların akademik başarılarını artırmak için devamlı olarak çeşitli sosyal aktiviteler de planlıyoruz” dedi.

LGS sınavının 8. sınıf öğrencileri için önemine vurgu yapan Demir, “Özellikle hayat pahalılığının arttığı günümüzde Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer, çocukların iyi bir eğitim alması için ücretsiz eğitim desteği sunmaktadır. Bizler de öğretmenler olarak çocukların iyi bir eğitim alması için hep birlikte büyük bir çaba içerisindeyiz. Kent genelinde eğitimde fırsat eşitliğini yakalamak amacıyla kurs merkezlerimiz tüm ilçelerimizde çalışmalarını aktif bir şekilde devam ettirmektedir” şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Ücretsiz LGS Kursları
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.