1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Kadın Çiftçilere Tam Destek

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Kadın Çiftçilere Tam Destek

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vahap Seçer’in öncülüğünde hayata geçirilen projelerle binlerce kadını tarımla buluşturmaya devam ediyor. Kadın emeğini tarımsal alanda görünür kılmak amacıyla sürdürülen çalışmalar sayesinde, kadınlar hem aile işletmelerini büyütüyor hem de ekonomik bağımsızlıklarını kazanarak toplumsal hayatta güçleniyor.

“Kadının Eli, Toprağın Bereketi” sloganıyla hareket eden Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, 40 farklı proje ile 5 bin 909 kadın çiftçiye ulaşırken, yıl sonuna kadar bu sayıyı 7 bine çıkarmayı hedefliyor. Fide ve fidan desteğinden arıcılığa, küçükbaş hayvan desteğinden gübre ve yem yardımına kadar birçok alanda kadın üreticilere destek sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu projelerle kentin tüm ilçelerine dokunmayı başardı.

Kadınlarla Dünya Çiftçi Kadınlar Günü Kutlaması
Büyükşehir Belediyesi, 13 ilçeden 1.500’den fazla kadın çiftçi ile 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü’nü coşkulu bir şekilde kutlamaya hazırlanıyor. Kadın üreticilere yönelik gerçekleştirilen projeler, kırsalda yaşayan kadınların üretkenliklerini artırırken, sosyal yaşamlarını da destekliyor.

“Çiftçi Kadınlar Toplumların Kalkınmasını Sağlayan Kahramanlardır”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görevli Yüksek Ziraat Mühendisi Aylin Kutlu, çiftçi kadınların toplumların kalkınmasındaki önemine dikkat çekerek, şunları söyledi:
“Biz yapmış olduğumuz projelerimizle kadın çiftçileri destekleyerek onların varlığını ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Çünkü üretimde fazla iş yükünün olduğunu ve kadınlara bu iş yükünün yüklendiğinin farkına varılmasını istiyoruz. Özellikle kırsaldaki kadınlar sadece kendi ailelerini değil, toplumun, ülkelerin kalkınması için emek harcayan gizli kahramanlardır.”

Kutlu, kadın çiftçilerin sürdürülebilir tarım ve gıdanın temelini oluşturduğuna da vurgu yaparak şöyle devam etti:
“Kadın üreticilerin kırsaldaki yaşantısını, sosyal hayatını daha çok güçlendirebilmek için de etkinlikler düzenliyoruz ve onları ön plana çıkartmaya çalışıyoruz. Çiftçi kadınlar; emekleri, üretkenlikleriyle birlikte sürdürülebilir beslenmenin, hatta sürdürülebilir bir geleceğin olmasının temelini atan ilk unsurları ve temelidirler. Biz de yapmış olduğumuz projelerle kadınların ön plana çıkmasını sağlamaktayız.”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Kadın Çiftçilere Tam Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.