1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Etkinlik

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Etkinlik

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, ‘Dünya Kız Çocukları Günü’nü coşkuyla kutladı. Etkinlik ve Sanat Merkezi bahçesinde düzenlenen özel kutlamalarda, kentin dört bir yanından gelen kız çocukları eğlenceli aktivitelerle dolu bir gün geçirdi.

Büyükşehir Belediyesi, özel günlerde gerçekleştirdiği etkinliklere bir yenisini ekleyerek, kız çocuklarına yönelik birbirinden farklı atölyeler hazırladı. Seramik, anne-kız bileklik yapımı, drama, çiçek dikimi ve spor gibi çeşitli atölyelerde çocuklar keyifli vakit geçirirken, uzmanlar tarafından mahremiyet eğitimi de verildi. Yüzlerce çocuğun katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, sahil boyunca çocuk kahkahaları yankılandı. Ayrıca çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikramı da yapıldı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu ve ilgili müdürlerin yanı sıra, MESKİ personelinin de katıldığı etkinlikte, çocuklara suyun önemi eğlenceli bir şekilde aktarıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Etkinlik 1

Dursun: “Çocuklarımıza Mutlu Bir Gün Hediye Etmek İstedik”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Aile ve Çocuk Şube Müdürü Nazlı Cemre Dursun, etkinlik kapsamında 14 farklı atölye düzenlediklerini belirterek, “Bugün hem psikomotor hem de psikososyal gelişimlerini destekleyecek atölyeler oluşturduk. Drama, resim, sanat terapisi, seramik, spor, yoga gibi çeşitli etkinliklerimiz var. Çocukların güvenliği, yaşam hakları, kendini ifade edebilme özgürlüğü bizim için çok önemli. Bu yüzden mahremiyet eğitimi ve çocuk hakları atölyesi de gerçekleştirdik” dedi.

Çocukların birbirleriyle iletişime geçerek sosyalleşmesine dikkat çeken Dursun, “Psikososyal becerilerini geliştirmelerine katkı sağladı. Aynı zamanda iletişimlerini ve farkındalıklarını artıracak etkinliklerle dolu bir gün yaşadık. Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi, ‘Çocuklar bizim geleceğimizin güvencesi, aynı zamanda yaşama sevincimiz.’ Biz de kız çocuklarımıza mutlu oldukları bir gün hediye etmek istedik” ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Dünya Kız Çocukları Günü’ne Özel Etkinlik
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.