1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren bilim atölyeleri, geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeye devam ediyor. Tarsus ve Mezitli’de bulunan Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyeleri’nde çocuklar, robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve oyun geliştirme gibi birçok alanda eğitim alarak bilim ve teknoloji projeleri üretiyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor 1

Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi’nde eğitim gören öğrenciler, gündelik yaşamı kolaylaştıran projeler geliştiriyor. ‘Otomatik su sebili’, ‘akıllı saksı’, ‘akıllı baston’, ‘yangın alarmı’, ‘park sensörü’ ve ‘akıllı çöp’ gibi işlevsel projelere imza atan çocuklar, bu çalışmalarla bilim ve teknoloji şenliklerine katılmayı hedefliyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi, bilim ve teknolojiye meraklı tüm çocuklara atölyenin kapılarını açık tutuyor.

Kökbudak: “Çocukları, hayata geçirdikleri projelerle şenliklere hazırlıyoruz”

Mezitli Kadın ve Çocuk Bilim, Teknoloji Atölyesi eğitmenlerinden Erol Kökbudak, atölyede çocukların bilim ve teknoloji şenliklerine hazırlandığını belirtti. “Bu projeleri ilk aşamada bilgisayar üzerinden tasarlayıp, sonra kendi takımlarıyla hayata geçiriyorlar. Hayata geçirdikten sonra projelerle beraber kamp ve şenliklere katılıyoruz” diyen Kökbudak, çocukların projeleri sayesinde bilim ve teknolojinin yeniliklerinden beslendiğini ifade etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor 2

Kökbudak, çocukların şu anda gündelik hayatta karşılaşılan sorunları çözmeye yönelik projeler ürettiklerini vurguladı. “Görme engelliler için akıllı baston, el sensörlü su sebili, araçlar için park sensörü ve yangınlar için gaz sensörü gibi projeler üzerinde çalışıyorlar” diye konuştu. Yaklaşık üç ay süren eğitimlerin ardından çocukların şenliklere hazırlandığını belirten Kökbudak, “Bilgisayarda 3 boyutlu tasarım yapıyor, sonra da bu tasarımları yazıcılarımızdan çıkartıyoruz. 3 boyutlu tasarım, oyun geliştirme, robotik kodlama gibi derslerimiz oluyor. Bunun yanı sıra, ahşap geliştirme derslerimiz de oluyor. Eğitimlere sıfırdan başladığımız için, her şeyi öğreniyorlar. Aklında projesi olan, hayali olan çocukları atölyemize bekliyoruz. Bütün amacımız, onları desteklemek ve hayallerine ulaştırmak” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Geleceğin Bilim İnsanlarını Yetiştiriyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.