1. Haberler
  2. Yerel
  3. Mersin 33 Kart Yaygınlaşıyor: 500 Araç Sisteme Dahil Edildi

Mersin 33 Kart Yaygınlaşıyor: 500 Araç Sisteme Dahil Edildi

featured
service

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yaygınlaştırdığı ‘Mersin 33 Kart’ uygulamasını genişletmeye devam ediyor. ‘Mersin 33 Kart’ şimdi de Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde kullanılmaya başlandı. Entegrasyon ile birlikte Mersin’de belediye otobüsleri dışında yaklaşık 500 araç, Mersin 33 Kart kapsamına alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden biri olan İmar A.Ş. bünyesinde yürütülen Mersin 33 Kart uygulaması, yıl sonuna kadar tüm toplu taşıma araçlarında geçerli hale gelecek. Kart sayesinde minibüslerde para alışverişi ortadan kalkarken, şoförlerin yol hâkimiyeti artıyor ve böylece yolculukların daha güvenli hale gelmesine katkı sağlanıyor.

Mersin 33 Kart, daha önce Mersin Özel Halk Otobüsü, Çevre Yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri’ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi’nin tüm toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmaya başlanmıştı. Son olarak Mezitli Kooperatifi’nin ardından Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı minibüslerde de geçerli olmaya başlaması, Mersin 33 Kart’ın kent genelinde kullanımını daha da yaygınlaştırıyor.

Mersin 33 Kart Yaygınlaşıyor: 500 Araç Sisteme Dahil Edildi 1

Kart Kullanıcılarına İndirimli Yolculuk

Mersin 33 Kart kullanıcıları sadece toplu taşıma araçlarında değil, aynı zamanda Denizkızı A.Ş. bünyesinde hizmet veren kafelerde, su faturası ödemelerinde ve Büyükşehir’e ait otoparklarda da çeşitli avantajlardan yararlanabiliyor. Kartı kullanan siviller 25 lira yerine 23 lira, öğrenciler ise 15 lira yerine 13 lira ödeyerek Osmaniye Kooperatifi’ne bağlı araçlarda seyahat edebiliyor. Ayrıca, Denizkızı A.Ş. bünyesindeki kafelerde yapılan ödemelerde de günlük indirimlerden faydalanma imkânı bulunuyor.

“33 Kart’ın Ulaşımın Dışında Birçok Alanda Avantajı Var”

Mersin Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür, Osmaniye Kooperatifi’nin Mersin 33 Kart’a geçişinin tamamlandığını belirterek şunları söyledi: “Mersin’de belediye otobüsleri haricinde yaklaşık 500 aracı, 33 Kart kapsamına aldık. 33 Kart ile sadece ulaşım değil, başka birçok ödeme konuları da yapılabiliyor. Denizkızı Şirketimizin kafelerinde kullanılabiliyor, su faturası yatırılabiliyor, otoparklarımızda geçerli oluyor. Bu kartı kullanarak yapılan ödemelerde, kartın yarattığı ölçek ekonomisinden kaynaklanan çeşitli indirimler ve ödeme avantajları da oluyor. Kartın kullanımı yaygınlaştıkça, bu indirimler de artacak ve yaygınlaşacak”

Vatandaşları Mersin 33 Kart’ı kullanmaya davet eden Özgür, önümüzdeki 6-7 ay içerisinde 12 hattın daha Mersin 33 Kart’a entegre edileceğini sözlerine ekleyerek, “Mersin’deki tüm toplu ulaşım araçları, belediye otobüsleri gibi 33 Kart kapsamına alınmış olacak” dedi.

Mersin 33 Kart Yaygınlaşıyor: 500 Araç Sisteme Dahil Edildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.