1. Haberler
  2. Gündem
  3. Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

featured
service

Haziran ayı enflasyon oranının yüzde 1,64 olarak açıklanmasının ardından kamu görevlileri ve emeklilerin Temmuz ayında alacağı maaş ve ücret artışları netleşti. Ocak-Haziran dönemi için 6 aylık enflasyon yüzde 24,73, yıllık enflasyon ise yüzde 71,60 olarak gerçekleşti. Bu verilere göre, enflasyon farkı yüzde 8,46, kamu görevlilerinin alacağı zam oranı ise yüzde 19,31 oldu.

En Düşük Kamu Görevlisi Maaşı 36 Bin 460 TL’ye Yükseldi

ANKARA (İGFA) – Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, açıklanan rakamların ardından kamu görevlileri ve emeklilerin maaş ve ücret artışlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yalçın, enflasyonun hayatımızdan çıkarak maaş ve ücretlerdeki erimenin sona ermesi gerektiğini belirtti. Mevcut artışlarla birlikte en düşük kamu görevlisi maaşı 30 bin 560 TL’den 36 bin 460 TL’ye, en düşük kamu görevlisi emekli aylığı ise 14 bin 740 TL’den 17 bin 585 TL’ye yükseldi.

Yalçın, “7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde Kamu İşveren Heyeti’nin direttiği, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun noter görevi üstlenerek tescillediği maaş/ücret artışları; yüksek enflasyona yenildi ve 6 aylık dönemin son 3 ayı (Nisan-Mayıs-Haziran) kamu görevlileri cebinden, birikiminden ve kazancından harcayarak ayakta kalmak için mücadele etti” dedi. Ayrıca, kamu görevlisi emeklilerine yapılmayan seyyanen artışın (1 yıl) “Görev Aylığı-Emekli Aylığı” arasındaki uçurumu büyüttüğünü ve gelir kayıplarının artarak devam ettiğini ifade etti.

“Yöntem Adil Olmalı, Sonuç Emekçiyi Korumalı”

Yalçın, Memur-Sen olarak beklenen ve tahmin edilen enflasyon ile piyasa gerçekliği bulunan ve kamu görevlileri tarafından kabul edilen maaş/ücret artışı dışında hiçbir hükme imza atmadıklarını söyledi. Elektrik ve doğalgaza yapılan zamlar, kira sınırının uzatılmaması, zorunlu harcamalara gelen artışlar ve dolaylı vergilerin yükünün sabit gelirlilere ek maliyet getirdiğini belirtti.

Yalçın, “Maaşlar/ücretler ile piyasadaki fiyat artışlarının kaybedeni sürekli olarak sabit gelirlilerimiz olduğu gerçeğinin bilinmesine rağmen, maaşlara 6 ayda bir, ürünlere ise hemen hemen her ay artış yapılmaktadır. Enflasyon baskılanmadığı, fiyat artışları durmadığı müddetçe maaş/ücret artışları erimeye, emekçi kaybetmeye ve gelir dağılımındaki adaletsizlik büyümeye devam edecek” dedi.

Bu noktada yapılacak düzenlemelerin adil olması gerektiğini vurgulayan Yalçın, “Alın teri ve akıl terinin değerini artırmalı, emekçiyi korumalı, gelir dağılımında adaleti sağlamalıdır” şeklinde konuştu.

Memur ve emeklinin zamlı maaşları belli oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.