1. Haberler
  2. Çankaya
  3. Mehmet Ali Alpay Dede Belgeseli Çankaya’da Seyirciyle Buluştu

Mehmet Ali Alpay Dede Belgeseli Çankaya’da Seyirciyle Buluştu

featured
service

Çankaya Belediyesi, halk ozanı Mehmet Ali Alpay’ın hayatını anlatan “Mezirme’den Tuzluçayır’a Mehmet Ali Alpay Dede” belgeselini Başkentlilerle buluşturdu. Yönetmenliğini Mustafa Ertekin’in yaptığı belgeselin ilk gösterimi, Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner’in ev sahipliğinde Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Belgeselin gösterimi öncesinde Mehmet Ali Alpay, sazı ve türküleriyle izleyicilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

“Bu Kültürü Türkülerimizle Bugüne Taşıdık”

Gösterim öncesinde konuşan Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, Anadolu’nun kadim kültürüne vurgu yaparak, “Biz bugün konuşmaya değil, izlemeye ve dinlemeye geldik” dedi. Güner, türküler ve sözlü kültürün geçmişten bugüne sevgiyi, barışı ve kardeşliği taşıdığını belirterek, şunları söyledi:

“Geçmişten bugüne sevgiyi, barışı, kardeşliği, hüznü, coşkuyu, kederi, kıvancı hepsini biz türkülerimizle sözlü kültürümüzle özellikle bugünlere kadar taşıyabildik. Nesimi, Fuzuli, Atayi, Fudini, Pir Sultan, Yedi Ulu Ozan ve Anadolu’da ismini sayamayacağımız ozanlarımız bu kültüre hizmet ettiler. Bugün de bu kültürün çağımızdaki taşıyıcılarından biri olan Mehmet Ali Alpay için çok kıymetli hocamın da öncülüğünde ve çok sevgili dostlarımızın emeğiyle hazırlanmış bir belgeseli izlemek için bir aradayız.”

“Gelecek Kuşaklar Bu Kültüre Sahip Çıkacak”

Başkan Güner, Anadolu’nun bu köklü kültürünün geleceğe taşınmasının önemine de dikkat çekerek, “Ben özellikle bu toprakların bir evladı olduğum için çok mutluyum. İnanıyorum ki bundan sonra da gelecek kuşaklar aynı şekilde bu kültüre sahip çıkıp geleceğe taşıyacaklardır” dedi.

Güner, Mehmet Ali Alpay’ın yaşamını gelecek kuşaklara aktarmada önemli bir işlev görecek olan belgesele katkı sunan herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Mehmet Ali Alpay Dede Belgeseli Çankaya’da Seyirciyle Buluştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.