1. Haberler
  2. Yerel
  3. Maximiles Black 36. The Bodrum Cup Yelken Yarışları Başladı

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup Yelken Yarışları Başladı

featured
service

Maximiles Black 36. The Bodrum Cup’ın ilk yarış günü, The Bodrum Cup’ın kurucularından Arif Yılmaz ve hayatını kaybeden tüm denizciler anısına denize çelenk bırakılmasıyla başladı. Bodrum’un eşsiz denizlerinde gerçekleşen bu anlamlı etkinliğe, The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, Onursal Başkan Erman Aras, Türkiye İş Bankası yetkilileri, Muğla Valisi Dr. İdris Aybıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit ve Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci gibi önemli isimler katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin geri sayım anonsuyla start alan Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı, büyük bir coşkuyla başladı. İlk yarışın heyecanı, özellikle Arif Yılmaz’ın anısını yaşatmak için düzenlenen anlamlı etkinliklerle birleşti.

Süleyman Uysal’dan Duygusal Vurgu

The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yarışların bu seviyeye ulaşmasında emeği geçenleri minnetle andı: “Başta geçen temmuz ayında kaybettiğimiz Arif Yılmaz olmak üzere The Bodrum Cup’ın bu günlere gelmesinde büyük emeği olan herkesi minnet ve saygı ile anıyoruz. Maximiles Black’in isim sponsorluğundaki ikinci yılımız. Yarışların ilk günü olan Bodrum-Karaada Etabı’nı da Maximiles Black ile birlikte düzenlemekten çok mutluyuz.”

Uysal, sponsorlukların önemine de dikkat çekti: “Diğer dört yarış gününü de Türkiye’nin en önemli kurumları arasında olan sponsorlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Bu sponsorluklar hem Bodrum’a hem de The Bodrum Cup’a büyük değer katıyor. Sponsorların, Bodrum’daki değerli kurum ve kuruluşların katkısıyla bu organizasyonu daha da büyütüyoruz. Hatta yaptığımız canlı yayınlarla The Bodrum Cup’ı bütün dünyaya izletebiliyoruz.”

Yarışlara katılımın her geçen yıl arttığını belirten Uysal, “36 yılda 907 farklı yat The Bodrum Cup’a kayıt yaptırmış. Bu yıl 23 yeni yat ilk kez bizimle yarışıyor. Bu rakamlar, The Bodrum Cup’ın emin adımlarla yoluna devam ettiğini gösteriyor” dedi.

Türkiye İş Bankası’ndan Destek Mesajı

Türkiye İş Bankası Bireysel Bankacılık Pazarlama Müdürü Çağlar İlter, bankanın sadece finansal faaliyetlerde değil, aynı zamanda sosyal ve çevresel projelerde de yer aldığını vurguladı: “Maximiles Black The Bodrum Cup hem bir yelken yarışı hem de Bodrum’un koylarının korunmasında farkındalık yaratan çalışmaları ile 36 yıldır sürdürülen uluslararası alanda saygın bir etkinlik haline geldi. The Bodrum Cup’ın paydaşları arasında bulunmaktan ve yelken sporuna destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Bu yılın ilk yarışında yelkenler, Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı için açılıyor. Rekabet, heyecan ve coşkunun doyasıya yaşanacağı bu yarışta yer alan tüm yelkencilerin rüzgârı bol olsun.”

Yeniliklerle Dolup Taşan 36. Yıl

Bu yıl The Bodrum Cup’a getirilen yeniliklerden biri de yarış kategorilerinde oldu. Bodrum açıklarından başlayan tekneler, Karaada etrafında 12 millik bir rota boyunca yarışarak “Bodrum’un en hızlısı” unvanı için mücadele ediyor. Kazanan ekip, bu unvanı bir sonraki rekor kırılana kadar koruyacak.

İlk günün sonunda, katılımcılar Emre Sezan ile “Borsada Orta Vadeli Fırsat Penceresi” başlıklı söyleşide bir araya gelecek ve gece Jabbar’ın performansı ile noktalanacak.

Yarış Rotası

  • 22 Ekim Salı – Maximiles Black Bodrum-Karaada Etabı
  • 23 Ekim Çarşamba – Radisson Collection Bodrum-Bodrum Etabı
  • 24 Ekim Perşembe – Metro Bodrum-Çökertme Etabı
  • 25 Ekim Cuma – Opet Çökertme-Kissebükü Etabı
  • 26 Ekim Cumartesi – Anadolu Sigorta Kissebükü-Bodrum Etabı
Maximiles Black 36. The Bodrum Cup Yelken Yarışları Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.