1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da Şehir Geçişi 25 Dakikaya İniyor

Malatya’da Şehir Geçişi 25 Dakikaya İniyor

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Malatya Kuzey Çevre Yolu’nda devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. Bakan Uraloğlu, Battalgazi’ye kadar olan 12 kilometrelik kesimin yıl sonuna kadar tamamlanacağını ve bu sayede şehir geçişinin yaklaşık 25 dakikaya düşeceğini belirtti. Projenin tamamlanmasıyla yıllık 631 milyon lira tasarruf sağlanacak ve 19 bin 177 ton karbon emisyonu azaltılacak.

İncelemeler sırasında yaptığı açıklamada, Malatya’daki mevcut çevre yolunda yoğun ağır taşıt trafiği nedeniyle sıkıntılar yaşandığını dile getiren Bakan Uraloğlu, “Malatya mevcut çevre Yolu’ndan geçen her 100 aracın 41 tanesi ağır taşıt. Bu oran o trafiğe vermiş olduğu sıkıntıyı gösteriyor. Hem egzoz emisyonu hem transit trafik hem de mahalli trafiğin bu anlamda sıkıntıları var. Bu yüzden 53 kilometre uzunluğunda Malatya’mızı kuzeyden kuşaklayan çevre yoluna başlamıştık. 2022 yılı nisan ayında Malatya’mızın Kahramanmaraş, Kayseri, Havaalanı ve Sivas yollarını da kapsayacak olan 26 kilometrelik kesimini bitirerek trafiğe açmıştık.” dedi.

Malatya’da Şehir Geçişi 25 Dakikaya İniyor 1

Proje Yıl Sonunda Tamamlanacak

Bakan Uraloğlu, Battalgazi’ye kadar olan 12 kilometrelik kesimin yarısının tamamlandığını ve kalan bölümün yıl sonuna kadar bitirileceğini belirtti. “12 kilometrelik kesimin tamamını da yıl sonuna kalmadan bitirmiş olacağız. Yani 38 kilometrelik kesimi bu sene sonu itibariyle bitirip trafiğe açmayı hedefliyoruz. 100’e yakın makine ve 200’e yakın personelimizle çalışmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullanan Bakan Uraloğlu, projenin devamında ise Malatya-Elazığ arasındaki çevre yolu bağlantısının 2026 yılına kadar tamamlanacağını söyledi.

Tasarruf ve Çevreci Katkılar

Malatya Kuzey Çevre Yolu projesinin, zaman ve akaryakıttan önemli tasarruflar sağlayacağını belirten Uraloğlu, “Trafiğin rutinde olduğu süreler Malatya şehir geçişi yaklaşık bir saat sürüyor ama trafiğin daha yoğun olduğu saatlerde bu bir saati de geçiyor. Çevre yolumuzla yaklaşık 25 dakikalık bir sürede Malatya’yı geçmiş olacağız. Tabii bu projemiz zamandan ve akaryakıttan önemli katkılar sağlamış olacak. Zaman ve Akaryakıttan yıllık 631 milyon liralık bir tasarrufu da sağlamış olacağız. Yine aynı şekilde 19 bin 177 ton karbon emisyonu azaltımı da sağlamış olacağız ve bu anlamda da çok çevreci bir proje hayata geçirmiş olacağız.” dedi.

Malatya’da Şehir Geçişi 25 Dakikaya İniyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.