1. Haberler
  2. Yerel
  3. Malatya’da İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Tamamlandı

Malatya’da İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Tamamlandı

featured
service

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından “İklime Uyum, Geleceğe Yatırım” başlığıyla düzenlenen ve iki gün süren “Malatya İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” tamamlandı. Etkinlikte, Malatya’nın iklim değişikliğiyle mücadelede atacağı adımlar ve stratejiler ele alındı. Çalıştay, Avrupa Birliği ve Türkiye İklim Değişikliğine Uyum Hibe Programı çerçevesinde yürütülen “Toplumsal Bilinç ve Farkındalık Artırma Projesi” kapsamında gerçekleştirildi.

Çalıştaya Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Salih Uzun, belediye yetkilileri ve çevre ilçe belediyelerinden temsilciler ile çeşitli kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Malatya’nın iklim değişikliğine uyum sağlaması için alınacak tedbirler, çalıştayda tüm yönleriyle masaya yatırıldı.

Malatya’da İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Tamamlandı 1

Risk ve Kırılganlık Analizi Yapıldı

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Sınağ, çalıştayda gerçekleştirdiği sunumda, “Metin Uygulaması ile Risk ve Kırılganlık Analizi, Güçlü-Zayıf Yönler-Fırsatlar-Tehditler (GZFT) Analizi, Eylem Planı Belirlemesi” konularında önemli bilgiler paylaştı. Sınağ, Türkiye’de birçok belediyenin iklim değişikliği konusunda eylem planları hazırladığını belirterek, “Yapılan bu tür çalıştaylara katılım sağlayanlar arasında değişen yüzler ne kadar çok olursa bu çalışmalar da o kadar faydalı olur. Depremler belki sadece yaşanan bölgeyi etkiler. Tabi ki birçok canımızı kaybetmemize neden olur. Fakat iklim değişikliği dünyanın tamamını etkiler” dedi.

Prof. Dr. Sınağ, iklim değişikliği ile mücadelede yerel yönetimlerin önemine vurgu yaparak, uyum ve azaltım eylem planlarının önemine değindi. Sınağ, “Önümüzdeki elli yılda dünyanın karşı karşıya olduğu on temel sorun bulunuyor. Bunlar çevre, su, gıda, enerji, yoksulluk, terörizm, salgın hastalıklar, eğitim, demokrasi ve nüfus artışıdır. Yani bunların hepsi birbiriyle çok ilişkili konular. Uyum ve azaltım eylem planları uygulanmalı. Bunları yerel yönetimlerimiz hazırlıyor, bakanlığımıza sunuyor. Dolayısıyla iklim değişikliği noktasında herkesin daha önemli hareket etmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Malatya’da İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Tamamlandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.