1. Haberler
  2. ANKARA
  3. Koru Mahallesi Yeni Kent Meydanına Kavuştu

Koru Mahallesi Yeni Kent Meydanına Kavuştu

featured
service

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya ilçesindeki Koru Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda olan 9 bin 653 metrekarelik alanı modern bir kapalı otopark ve sosyal alanlarla donatarak mahalle sakinlerine kazandırdı. Vatandaşların talepleri doğrultusunda hayata geçirilen “Kapalı Otopark ve Meydan Tasarım Projesi” ile bölge, sosyal hayatı canlandıracak yeni bir kent meydanına kavuştu.

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında, 9 bin 653 metrekarelik arsa üzerine toplamda 12 bin 951 metrekare kapalı alana sahip iki katlı otopark inşa edildi. Otoparkta, 330 yakıtlı, 23 elektrikli ve 22 engelli araç kapasitesine sahip park alanlarının yanı sıra iki asansör ve bay-bayan ile engelli tuvaletleri yer aldı.

Koru Mahallesi Yeni Kent Meydanına Kavuştu 1

Projenin üst kısmında oluşturulan kent meydanı, 7 bin 435 metrekare sert zemin ve 2 bin 218 metrekare yeşil alan içeriyor. Meydanda, amfi tiyatro, oturma alanları, salıncaklar, su perdeleri, süs havuzu ve büfeler gibi sosyal donatılarla mahalle sakinlerine dinlenme alanları sunuluyor.

Koru Mahallesi Yeni Kent Meydanına Kavuştu 2

Başkan Yavaş’tan Açıklama

Projenin tamamlandığını sosyal medya üzerinden duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şu ifadelere yer verdi:

“Şehrimizin çehresini güzelleştirmeye, siz değerli hemşehrilerimize kaliteli yaşam alanları sunmaya devam ediyoruz. Koru Mahallesi sakinlerinin taleplerine kulak vererek, Ankaralılar Caddesi üzerinde yıllardır atıl durumda bulunan 9 bin 653 metrekarelik alanı, modern bir kapalı otopark, sosyal alanlar ve ‘Park Et Devam Et’ projemizin de yer aldığı bir kent meydanına dönüştürdük. Bu proje sayesinde hemşehrilerimiz, araçlarını güvenle park edip metro ve otobüs gibi diğer toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler.”

Proje, “Park Et Devam Et” konsepti ile bölgedeki ulaşım ağını rahatlatmayı hedefliyor. Vatandaşlar, araçlarını güvenle park ettikten sonra metro ve otobüs gibi toplu taşıma araçlarını kolayca kullanabilecek.

Koru Mahallesi Yeni Kent Meydanına Kavuştu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.