1. Haberler
  2. Gündem
  3. Konya’nın Başşehir Oluşunun 927. Yılı

Konya’nın Başşehir Oluşunun 927. Yılı

featured
service

Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti’ne başşehir oluşunun 927. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliklerde Darülmülk Kutlamaları ve anma programı çerçevesinde Selçuklu Sultanları ile tüm şehit ve gaziler yad edildi.

Etkinliklerin ilk adımı olarak Alaaddin Camii’nde Cuma namazı öncesinde ecdadımızın aziz ruhu için Fetih Suresi okundu ve hatim duası yapıldı. Hutbede Selçuklu Sultanları ile tüm şehit ve gaziler anıldı. Cuma namazı sonrası düzenlenen törende, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Hakan Özer, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan ve vatandaşların katılımıyla Alaaddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde temsili nöbet değişimi gerçekleştirildi. Program, nöbet değişiminin ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duayla sona erdi.

Anma Programı Bu Akşam Gerçekleşecek

Darülmülk Kutlamaları kapsamında yapılacak anma programı ise bugün saat 20.30’da Alaeddin Camii Selçuklu Sultanları Türbesi’nde gerçekleştirilecek. Bu özel anma programıyla, Selçuklu Sultanları ve tüm şehit ve gaziler bir kez daha dualarla yad edilecek. Konya Büyükşehir Belediyesi, bu tür etkinliklerle tarihi ve kültürel mirasın önemine vurgu yaparak, ecdadımızın ruhunu canlı tutmayı amaçlıyor.

Konya’nın Başşehir Oluşunun 927. Yılı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.