1. Haberler
  2. Yerel
  3. Konya Büyükşehir’den Dar Gelirlilere Doğalgaz Desteği

Konya Büyükşehir’den Dar Gelirlilere Doğalgaz Desteği

featured
service

Konya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve insan sağlığının korunması amacıyla yürüttüğü projelerle Türkiye’ye örnek olmaya devam ediyor. Şehirdeki hava kalitesini artırmayı hedefleyen çalışmalar kapsamında sosyal destek alan ve dar gelirli vatandaşlara yönelik doğalgaz dönüşüm projesinin üçüncü etabı başarıyla tamamlandı.

1.653 Aile Doğalgazla Buluştu
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2021 yılında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı iş birliğiyle başlattıkları “Konya Tarihi Kent Merkezi ve Mevlana Bölgesinde Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında bugüne kadar 1.653 ailenin evine doğalgaz ulaştırıldığını belirtti.

Başkan Altay, doğalgaz dönüşümünün üçüncü etabında 282 konutta daha dönüşüm gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Bu sayede hemşehrilerimize destek sağlarken projenin uygulandığı bölgelerde kömürden kaynaklı kirlilikte yüzde 99 azaltım sağlamış olduk. Destekleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ederim. Tek gayemiz çocuklarımıza daha yaşanabilir, sürdürülebilir ve temiz bir Konya bırakmak. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

“Projeyi Genişleteceğiz”
Başkan Altay, projenin sadece çevreyi korumakla kalmayıp Konyalılara da maddi destek sağladığını belirtti. Yakın zamanda doğalgaz dönüşüm projesini genişleteceklerinin müjdesini vererek, hava kirliliğiyle mücadelede titizlikle çalışmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konya Büyükşehir’den Dar Gelirlilere Doğalgaz Desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.