1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kocaeli’de 22. Helva Şöleni Coşkuyla Sona Erdi!

Kocaeli’de 22. Helva Şöleni Coşkuyla Sona Erdi!

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliğinde düzenlenen 22. Helva Şöleni, Doğu Kışla Gençlik Parkı’nda muhteşem bir eğlencenin ardından sona erdi. Şölen, Rumeli ezgileri, halaylar ve bol bol helva ikramıyla unutulmaz bir gün yaşattı.

Yoğun İlgi ve Renkli Görüntüler

Şölen, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, AK Parti Kocaeli Milletvekili Veysal Tipioğlu, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, Kocaeli Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hasan Pehlivanoğlu ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. Vatandaşlar da şöleni yoğun ilgiyle takip etti.

Şölende sahne alan Rumeli Kemal, seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle katılımcılara keyifli dakikalar yaşattı. Halaylar ve horonlar eşliğinde coşku doruğa ulaşırken, vatandaşlar doyasıya eğlendi.

Başkan Büyükakın’dan Geleneklere Sahip Çıkma Vurguosu

Helva Şöleni’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçmişle bağını koparmış olan nesillerin gelecekte varlıklarını devam ettirme şanslarının olmadığını dile getirdi. Büyükakın, geleneklerin yaşatılması ve gençlere aktarılması gerektiğine vurgu yaparak, “O nedenle siz ne isterseniz biz yaparız. Daha nice seneler bu organizasyonların devam etmesini diliyorum” dedi.

Kocaeli’de 22. Helva Şöleni Coşkuyla Sona Erdi!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.