1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kocaeli’de 11. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu İçin Geri Sayım Başladı

Kocaeli’de 11. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu İçin Geri Sayım Başladı

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenleyeceği ödüllü 11. Uluslararası Kocaeli Cumhuriyet Koşusu için hazırlıklar tamamlandı. Bu yıl 29 Ekim Salı günü saat 11.30’da Sekapark’ta gerçekleştirilecek etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından gelen koşucuları bir araya getirecek.

Kocaeli’de 11. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu İçin Geri Sayım Başladı 1

Her yaş grubundan katılımcıya açık olan ‘Cumhuriyet Koşusu’nun startını Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın verecek. Cumhuriyet Bayramı’nın coşkusunu yaşamak için 7’den 70’e herkesin katılım sağlayabileceği etkinliğe, yerli ve yabancı çok sayıda sporcunun yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Koşu öncesinde Cumhuriyet’in 101. yılını kutlamak amacıyla 101 izci ile dev Türk Bayrağı açılacak.

Kayıtlar İnternet Üzerinden Alınıyor

Koşuya katılmak isteyen 18 yaş üstü bireyler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kocaeli.bel.tr üzerinden kayıtlarını gerçekleştirebiliyor. 18 yaş altı katılımcılar ise veli muvafakatnamesi ile birlikte SEKASEM’deki Cumhuriyet Koşusu masasına başvuracak. Koşuculara göğüs numaraları ve zamanlama çipleri 26-28 Ekim tarihleri arasında yine SEKASEM’de teslim edilecek. Kayıt süresi 28 Ekim Pazartesi günü saat 17.00’de sona erecek.

İki Farklı Kategoride Yarışılacak

Bu yılki ‘11. Uluslararası Kocaeli Cumhuriyet Koşusu’nda, 10 km koşusu ve 3 km halk koşusu olarak iki ayrı kategoride yarış düzenlenecek. Her iki koşu birbirinden bağımsız olarak değerlendirilecek ve dereceye girenler ayrı ayrı ödüllendirilecek. Kadın ve erkek kategorilerinde 10 km koşusunda birinci olanlara 35 bin TL, 3 km halk koşusunda birinci olanlara ise 7 bin TL ödül verilecek. Koşuyu tamamlayan tüm katılımcılara anı madalyası ve tişört hediye edilecek.

Kocaeli’de 11. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu İçin Geri Sayım Başladı 2

Sekapark Uçurtma Tepesi önünden başlayacak olan yarış, katılımcılara eşsiz bir Kocaeli manzarası sunacak. 3 kilometrelik halk maratonunda koşucular, Sekapark alanı dahilinde belirlenen parkuru takip edecekler. 10 kilometrelik parkurda ise koşucular, Sekapark Uçurtma Tepesi’nden başlayıp Cumhuriyet Köprüsü’nden geçecek ve eski İnterteks Fuar Alanı güzergahını izleyerek geri dönecek.

10 kilometrelik koşunun startı saat 12.35’te, 3 kilometrelik halk maratonunun startı ise saat 12.40’ta verilecek. Kazananlar için ödül töreni saat 14.00’te düzenlenecek.

Kocaeli’de 11. Uluslararası Cumhuriyet Koşusu İçin Geri Sayım Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.