1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kocaeli Büyükşehir’den Yeni Mesire Alanı

Kocaeli Büyükşehir’den Yeni Mesire Alanı

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde yeşil alan miktarını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Son olarak, İzmit Vadi Evleri’nin yanında bulunan atıl alanın mesire alanı olarak halkın kullanımına sunulması amacıyla harekete geçildi. 30 bin 935 metrekarelik alanda başlatılan projeyle birlikte, alanın temizlenmesi ve toprak serme çalışmaları devam ediyor.

Yüzlerce Ağaç Dikilecek

Projenin ilk aşamasında 7 bin 500 metreküp toprak serimi yapılarak alan, ağaçlandırma için hazır hale getiriliyor. Sonraki aşamada ise çam, servi, ıhlamur, meşe ve çam fıstığı gibi çeşitli ağaçların dikimi gerçekleştirilecek. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, alanı mesire alanı olarak düzenleyerek kent sakinlerinin aileleriyle birlikte vakit geçirebileceği yeni bir dinlenme noktası oluşturmayı hedefliyor.

Kocaeli Büyükşehir’den Yeni Mesire Alanı 1

Kocaeli genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 13,58 metrekareye çıkaran Büyükşehir Belediyesi, toplam yeşil alan miktarını ise 28 milyon 240 bin 745 metrekareye ulaştırdı.

Bu yeni mesire alanının tamamlanmasıyla birlikte, İzmit ve çevresindeki vatandaşlar doğayla iç içe keyifli vakit geçirebilecekleri bir alana daha kavuşmuş olacak.

Kocaeli Büyükşehir’den Yeni Mesire Alanı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.