1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kızılay Konak Başkanı’ndan acil kan bağışı çağırısı

Kızılay Konak Başkanı’ndan acil kan bağışı çağırısı

featured
service

İZMİR (İGFA) – Türk Kızılay Konak Şube Başkanı Melih Bingöl, toplumda farkındalık yaratmak amacıyla yaptığı açıklamada, yaz tatili ve bayram dönemlerinde kan stoklarının ciddi şekilde azaldığına dikkat çekti. Bingöl, Türk Kızılay Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Barış Dolaş’ın verilerine göre, günlük kan taleplerinin sadece dörtte birine karşılık verilebildiğini belirtti.

Kan bağışının hayati bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Bingöl, vatandaşların Kızılay’a acil kan bağışı yapmaları gerektiğini dile getirdi. Özellikle yaz aylarında ve tatil dönemlerinde kan stoklarının düşmesinin hastalara zamanında yardım ulaştırılmasını zorlaştırdığını ifade etti.

Melih Bingöl, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kan her an hepimize lazım olabilir! Lütfen yarın dan tezi yok Kızılay kan merkezlerimize gidip kan bağışında bulunalım” çağrısında bulunarak, kan bağışının bir ailenin yüzünü güldüreceğini ve yapılan iyiliklerin dualarla karşılık bulacağını belirtti.

Kızılay Konak Başkanı’ndan acil kan bağışı çağırısı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.