1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kira artışlarında eylül ayı zam oranları belli oldu

Kira artışlarında eylül ayı zam oranları belli oldu

featured
service

1 Temmuz 2024 itibariyle kira artışlarına getirilen %25’lik üst sınırın kaldırılması kiracıları zor durumda bıraktı. TÜİK’in açıkladığı verilere göre, Ağustos 2024’te enflasyon aylık %2,47, yıllık ise %51,97 olarak gerçekleşti.

BURSA-İGFA – Buna göre, Eylül 2024’te kira artış oranı yıllık %64,91 olarak açıklandı. Örneğin, önceki kirası 15.000 TL olan bir kiracı, Eylül ayında %64,91 oranındaki artışla birlikte 9.736,5 TL daha fazla ödeme yapacak ve yeni kira tutarı 24.736,5 TL’ye çıkacak.

Bursa’da Kiracılar Endişeli

Bursa’da yaşayan ve bu artışlardan olumsuz etkilenen Ahmet Yılmaz, yeni düzenleme sonrası karşılaştığı zorlukları dile getirdi. Yılmaz, “Geçen yıl bu zamanlar 10.000 TL kira ödüyordum. Şimdi bu rakam neredeyse iki katına çıktı. Yeni oranlar açıklandığında kira artışının bu kadar yüksek olacağını tahmin etmiyordum. Ailemle birlikte zorlanıyoruz. Diğer masrafları da düşününce, kiranın altından kalkmamız imkansız hale geldi. Bir yandan kiralık daire arıyorum ama maalesef fiyatlar her yerde çok yüksek. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Kira artışlarında eylül ayı zam oranları belli oldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.