1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri Kitap Fuarı 7. Kez Kapılarını Açtı

Kayseri Kitap Fuarı 7. Kez Kapılarını Açtı

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve her yıl ziyaretçi rekorları kıran Kayseri Kitap Fuarı’nın 7’ncisi, görkemli bir törenle kapılarını kitapseverlere açtı. Törene, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, milletvekilleri, protokol üyeleri, yazarlar ve çok sayıda kitapsever katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlikte, tanıtım filmi de izleyicilerle buluştu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Büyükkılıç, Kayseri Kitap Fuarı’nın rekorlara doymadığını vurgulayarak, “Bu sene geçen seneki rekorun daha da üzerine çıkacağına inanıyoruz” dedi. Geçen yıl 1 milyondan fazla ziyaretçi ağırlayan fuar, bu sene de aynı başarıyı sürdürmeyi hedefliyor.

Vali Gökmen Çiçek ise Başkan Büyükkılıç’a teşekkür ederek, “Şehrin kültürel anlamda gelişmesi için çok büyük emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç’a böyle bir fuar düzenlediği için ayakta alkışlıyor, teşekkür ediyorum” dedi.

Kayseri Kitap Fuarı 7. Kez Kapılarını Açtı 1

Kayseri’nin Kültürüne Katkı Sürüyor

Kayseri Kitap Fuarı’nın kentin kültürel dokusuna katkısını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, Büyükşehir Belediyesi’nin kütüphaneler ve kültürel projeler konusundaki çalışmalarının devam edeceğini ifade etti. “15 kütüphanesi olan belediyeyiz, taçlandırma adına millet bahçesi içerisine 6 bin metrekarelik yeni kütüphanemiz ile Kültür Bakanlığımızla iş birliğinde millet kütüphanesinin en güzellerinden birini Kayseri’mizde hayata geçireceğiz” dedi.

Ayrıca, kütüphanelere 300 bin kişinin üye olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, şehrin âlimler ve veliler yurdu olarak bilindiğini hatırlatarak, “Bu güzel şehrimize 5 üniversite, Sayın Valimizin deyimiyle 6’ncı üniversite KAYMEK ile yüz binlere ulaşan çalışmalarımız ile bu konuda epey mesafe aldık” şeklinde konuştu.

Kayseri Kitap Fuarı 7. Kez Kapılarını Açtı 2

Rekor Ziyaretçi Bekleniyor

Geçen yıl 1 milyonun üzerinde ziyaretçi çeken Kayseri Kitap Fuarı için Büyükkılıç, bu sene de rekorun üzerine çıkmayı hedeflediklerini belirtti. Büyükkılıç, “El ele, gönül gönle verince neler yapıldığını görüyoruz. Geçen sene 1 milyonun üzerinde insan, kitaplarla buluştu, yazarlarla söyleşi ve imza gününde bir araya geldi” dedi. Kitapseverler, fuar süresince ücretsiz ulaşım ve çeşitli etkinlikler ile bu kültür şölenine erişim sağlayabilecek.

Vali Gökmen Çiçek, Kayseri’nin Anadolu’nun ortasında kültür ve başarı hikâyeleri yazan bir şehir olduğunu vurguladı. Çiçek, “Bu şehir ihracat rekorları kırıyor. Bu şehir Türkiye ekonomisine katma değer üretiyor. Bunlar tesadüfen olmuyor. Bunlar ilime, bilime, kitaba, âlime verilen değerle oluyor” ifadelerini kullandı.

Kayseri Kitap Fuarı 7. Kez Kapılarını Açtı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.