1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri, Erciyes’te Uluslararası Yol Bisiklet Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak

Kayseri, Erciyes’te Uluslararası Yol Bisiklet Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes A.Ş., Spor A.Ş. ve Erciyes Yüksek İrtifa ve Spor Turizmi Derneği iş birliğinde düzenlenecek olan Erciyes Uluslararası Yol Bisiklet Yarış serisi, Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyonunda Uluslararası Dünya Bisiklet Birliği (UCI) takvimine göre planlandı. Yarışlar, 6-13 Temmuz ve 10-24 Ağustos tarihleri arasında Erciyes’te gerçekleştirilecek.

Kayseri Erciyes, Türkiye’de bisikletin merkezi konumunda olup, hem kış sporlarının hem de yazın profesyonel antrenman kampı ve doğa sporları üssü olarak ön plana çıkıyor. Gelenekselleşen uluslararası yol bisikleti müsabakalarıyla da sporcuların ve bisiklet camiasının dikkatini çekiyor.

Yarışlara Türkiye başta olmak üzere dünyanın çeşitli ülkelerinden bisiklet takımları katılacak. Yarışlar, 6 Temmuz Cumartesi günü Grand Prix Erciyes etabıyla start alacak.

Kayseri’nin çeşitli bölgelerinde gerçekleşecek yarışlar, şehir merkezinden Erciyes’e kadar uzanan güzergahta tarihi ve doğal güzellikleri içerisinde barındıracak. Bisikletçiler, 140 kilometrelik GP Erciyes turunda Cumhuriyet Meydanı’ndan pedal çevirip Erciyes Kayak Merkezi Hacılar Kapı’da bulunan bitiş noktasına ulaşacak.

Yarış takvimi ise şu şekilde planlandı: 6 Temmuz 2024 tarihinde Grand Prix Erciyes Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.00’da başlayacak, 13 Temmuz 2024’te Grand Prix Kültepe Kayseri Bilim Merkezi’nde, 10 Ağustos 2024’te Grand Prix Kaisareia Cumhuriyet Meydanı’nda ve 24 Ağustos 2024’te Grand Prix Soğanlı Develi Üniversitesi Kampüsü’nde saat 09.00’da başlayacak.

Kayseri, Erciyes’te Uluslararası Yol Bisiklet Yarışlarına Ev Sahipliği Yapacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.