1. Haberler
  2. Yerel
  3. Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Dar Gelirli Ailelerin Üniversite Öğrencilerine 5 Bin TL Destek

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Dar Gelirli Ailelerin Üniversite Öğrencilerine 5 Bin TL Destek

featured
service

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelerin devlet ve vakıf üniversitelerinde tam burslu okuyan öğrencilerine yönelik sosyal yardımlara bu yıl da devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden “Genç Dostu Şehir” ödülünü alan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın öncülüğünde başlatılan bu destek, 2024-2025 eğitim-öğretim döneminde aile başına 5 bin TL olarak belirlendi.

Sosyal yardımlar, ailelerin maddi yüklerini hafifletmek amacıyla her yıl düzenli olarak yapılırken, bu destekler öğrencisi sayısına göre değil, aile başına bir kez veriliyor. Başvurular ise veliler tarafından yapılacak, öğrenciler bireysel başvuru yapamayacak.

Başvurular 10-31 Ekim Tarihleri Arasında

Yardım başvuruları, 10 Ekim 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Ekim 2024 tarihinde sona erecek. Veliler, başvurularını Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin resmi internet sitesi olan www.kayseri.bel.tr adresindeki online hizmetler bölümünde yer alan “Üniversitede Öğrencisi Olan Aile Yardımı” başvuru formu üzerinden yapabilecekler.

2023’te 10 Milyon TL’lik Yardım

Geçtiğimiz yıl da gönül belediyeciliği anlayışıyla hareket eden Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 2 bin 6 aileye toplamda 10 milyon 30 bin TL’lik nakdi yardımda bulundu. Her aileye yılda bir kez 5 bin TL olmak üzere yapılan bu destek, birçok dar gelirli aile ve üniversite öğrencisi tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Aileler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ve ekibine teşekkürlerini iletti.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nden Dar Gelirli Ailelerin Üniversite Öğrencilerine 5 Bin TL Destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.