1. Haberler
  2. Yerel
  3. Karşıyaka’da Yerel Hayvan Koruma Görevlileri Yetiştiriliyor!

Karşıyaka’da Yerel Hayvan Koruma Görevlileri Yetiştiriliyor!

featured
service

Karşıyaka Belediyesi, sokak hayvanlarının refahı için önemli bir adım atarak Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Eğitimi düzenledi. Yoğun katılımla gerçekleşen eğitimde, hayvan hakları savunucuları, hayvanların bakımı ve korunması konusunda bilgilendirildi.

Eğitimde Neler İşlendi?

Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün koordinasyonunda gerçekleştirilen eğitimde, veteriner hekimler tarafından hayvanların beslenmesi, barınması, hastalıkları, tedavi yöntemleri, veteriner kliniklerine nakledilmesi, muayene, aşı, operasyon ve rehabilitasyon gibi konularda detaylı sunumlar yapıldı. İki gün süren eğitimin ardından katılımcılar yazılı sınava girdi.

Başarılı Olanlara Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı Verilecek

Eğitimi tamamlayan ve sınavı başarıyla geçen katılımcılara, İzmir Valiliği onaylı Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Kartı verilecek. Bu kart ile hayvan hakları savunucuları, belediyelerin veteriner işleri birimleriyle iş birliği içinde çalışarak can dostlarımızın refahı için çalışmalar yürütebilecekler.

Başkan Ünsal: “Hayvan Dostu Bir Kent İçin Çalışıyoruz”

Eğitime katılan tüm katılımcılara teşekkür eden Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka’nın hayvan dostu bir kent olduğunu ve bu anlayışla hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti. Başkan Ünsal, “Sahipsiz canların yaşam haklarını korumak, sağlık ve beslenme gibi hayati ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çalışıyoruz. Bu süreçlerde hayvanseverlerimizin desteği çok önemli. Bu yolda yanımızda yer almak için eğitimlerimize katılan her yurttaşımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyorum. İnsan ve çevre sağlığını korurken, can dostlarımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Karşıyaka’da Yerel Hayvan Koruma Görevlileri Yetiştiriliyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.