1. Haberler
  2. Yerel
  3. Karşıyaka’da Çöpünü Sokağa Atana Ceza Yolda

Karşıyaka’da Çöpünü Sokağa Atana Ceza Yolda

featured
service

Karşıyaka Belediyesi, “Hedef Tertemiz Karşıyaka” sloganıyla başlattığı temizlik kampanyası başlatıyor. Kampanya kapsamında, çöpünü yere atan vatandaşlar için ceza uygulaması başlatılacak. Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, kampanyanın başarıya ulaşması için mahalle muhtarlarından destek istedi.

Muhtar Buluşmaları’nda Temizlik Vurgusu

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, her ay düzenlediği ‘Muhtar Buluşmaları’nın üçüncüsünü Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıya katılan mahalle muhtarları, başkan yardımcıları ve birim müdürlerine talep ve önerilerini iletti. Muhtarlar, toplantılardan memnun olduklarını ve iletilen taleplerin hızlıca çözüme kavuştuğunu belirtti. Başkan Ünsal, temizlik kampanyasının yürütülmesi konusunda muhtarların etkin şekilde sorumluluk üstlenmesini istedi ve çevre ve insan sağlığı açısından çöp sorununu bitirmekte kararlı olduğunu vurguladı.

Farkındalık Artacak

Başkan Ünsal, temizlik kampanyası kapsamında belirlenen kuralların belediyenin web sitesinde yayınlandığını ve açık hava reklam alanlarına, parklara ve çöp kutularına temizlik kurallarını içeren kampanya görsellerinin asılacağını belirtti. Çöpünü çöp kutusu yerine dışarı atan vatandaşların tespiti halinde Kabahatler Kanunu kapsamında cezai işlem uygulanacağını ifade etti.

“Kurallara Birlikte Uyacağız”

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, “Karşıyaka hepimizin. Bizim temizlemekle yükümlü olduğumuz kadar, vatandaşlarımızın da temiz tutma sorumluluğu var. Hedef Tertemiz Karşıyaka kampanyası dahilinde hazırladığımız kuralları web sitemizde ve tüm reklam mecralarımızda yayınlıyoruz. Vatandaşlarımızdan bu kurallara uymalarını ve çöplerini yere değil, çöp kutularına atmalarını istiyoruz. Çöpünü yere atan vatandaşlarımız için cezai işlem uygulayacağız. Her sokağın çöp toplama vardiyaları ve saatleri hazır. Buna uymalıyız. İş yerlerinin de uygunsuz saatlerde çöp çıkarmasını engelleyeceğiz. Kronik olarak çöp sorunu olan birkaç pilot noktada kamera uygulamasını da hayata geçirdik ve olumlu sonuçlar aldık. Bu uygulamayı yaygınlaştırabiliriz. Unutmayın, çöpler çöp kutusunun içine atılır” dedi.

Karşıyaka’da Çöpünü Sokağa Atana Ceza Yolda

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.