1. Haberler
  2. Yenimahalle
  3. Kariyer Günleri Erdal Erzincan’ı Ağırladı

Kariyer Günleri Erdal Erzincan’ı Ağırladı

featured
service

Yenimahalle Belediyesi’nin Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde açtığı 100. Yıl Cumhuriyet Akademisi’nde düzenlenen Kariyer Günleri, “Hayatını inşa edenler” başlığı altında başladı. Kariyer Günleri’nin ilk konuğu ise Türk Halk Müziğinin usta isimlerinden Erdal Erzincan oldu. Başkentli hayranlarıyla buluşan Erzincan, hayat hikayesini ve müzik kariyerindeki başarı serüvenini paylaştı.

Programa Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Başkan Yaşar, sanatın barış, sevgi ve kardeşlik dili olduğuna vurgu yaparak sanatçılara her zaman destek olacaklarını dile getirdi.

Erdal Erzincan’dan Gençlere Doğaya Dönün Tavsiyesi

Henüz 4 yaşındayken eline aldığı her şeyi bağlama gibi kullanmaya başladığını anlatan Erdal Erzincan, müziğe olan tutkusunu ve kariyerindeki yükselişi gençlere ilham verecek şekilde aktardı. Halk ozanı, müziğe gönül veren gençlere de “doğaya ve özünüze dönün” tavsiyesinde bulundu. Ayrıca, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla kurulan Erdal Erzincan Bağlama Atölyeleri’nin büyümeye devam ettiğini belirtti.

Program sonunda Erzincan, öğrencisi Yiğit ve Yenimahalle Belediyesi Saz Eğitmeni Cem Doğan ile birlikte “Mavilim mavişelim” ve Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türkülerini seslendirdi. Salondaki konuklar da türkülerde Erzincan’a hep bir ağızdan eşlik etti.

“Sanat ve Sanatçının Yanındayız”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Erdal Erzincan’ı ilçede ağırlamaktan büyük onur duyduğunu belirterek, “Sanatın dili barış, sevgi ve kardeşliktir. Sanat ne kadar güçlü olursa kardeşlik ve barış ortamı da o kadar güçlü olur. Cumhuriyetin ilçesi Yenimahalle’de sanatın her dalına ev sahipliği yapıyoruz. Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız, destek olmaya devam edeceğiz” dedi. Yaşar, günün anısına Erdal Erzincan’a ay yıldızlı bir plaket takdim ederek Başkentliler adına teşekkürlerini iletti.

Kariyer Günleri Erdal Erzincan’ı Ağırladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.