1. Haberler
  2. İzmir
  3. Karavanlar, İnciraltı’nda güvenle konaklayacak

Karavanlar, İnciraltı’nda güvenle konaklayacak

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi, karavan ve tekne sahiplerinin park sorununa çözüm bulmak amacıyla hizmete sunduğu İnciraltı Terminali’ndeki karavan ve tekne otoparkıyla dikkat çekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın talimatıyla başlatılan projede, karavan sahiplerine konaklama imkânı da sunuluyor. Şehir merkezine yakın, doğayla iç içe konumlanan otopark, şimdiden karavanlı misafirlerini ağırlamaya başladı.

Nisan ayında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda açılan ilk karavan otoparkının ardından, İnciraltı Terminali’nde hizmete giren yeni otopark, 93 karavan ve 64 çekme tekne kapasitesine sahip. İZELMAN AŞ Otoparklar Müdürlüğü tarafından işletilen bu tesis, karavan kullanıcıları için tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yerleriyle konforlu bir konaklama alanı sunacak. Otoparkın, karavanla konaklamak isteyenler için de hizmet vermeye başlamasıyla, İzmir’deki karavan kullanıcıları önemli bir soruna çözüm bulmuş oldu.

Aylık Abonelik Yapılabilecek

İZELMAN AŞ Otoparklar Müdürlüğü Mustafa Kemal Sahil Bulvarı Bölge Şefi Naim Akbıyık, İnciraltı’nda açılan otoparkın konaklamalı ilk karavan otoparkı olduğunu belirtti. Akbıyık, “İnciraltı Terminali’nde açtığımız karavan ve tekne otoparkı, faaliyete başladı. Otoparkımızda bariyerler ve kamera sistemi aktif edildi. Karavan kullanıcılarının konaklama yapabilmesi için tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yeri de projelendirildi. Bu otopark, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karavanların konaklaması için yapılan ilk otopark. Başkanımız Cemil Tugay’ın talimatı doğrultusunda otoparkımızı kullanan yurttaşlar, karavanlarıyla konaklayabilecek. İnciraltı, doğası nedeniyle vatandaşlarımızın tercih edeceği bir bölge. Talep de yoğun. Aylık abonelik şeklinde işletilen otoparkımız hayırlı olsun” dedi.

Karavanlar, İnciraltı’nda güvenle konaklayacak 1

Hem Doğayla İç İçe Hem de Şehir Merkezine Yakın

Karavan otoparkını konaklamalı olarak kullanmaya başlayan Ahmet Özçilingir, otoparkın hem konum hem de güvenlik açısından ideal bir yer olduğunu belirtti. Özçilingir, “İzmir’de karavanla kalabileceğimiz kalıcı bir yer arıyorduk. En uygun burayı bulduk. Ben normalde İstanbul’da yaşıyorum. Ağabeyim karavanda yaşamayı düşünüyor. Ben de onunla birlikte karavanda kalmayı deneyeceğim. Nerede konaklayabiliriz diye çok gezdik. Burası hem uygun hem de güvenliydi. İhtiyaçlarımızı gidereceğimiz, karavanı ev gibi kullanabileceğimiz bir yer arıyorduk. Burası bisikletle ulaşım için rahat. Orman içinde, sessiz ve sakin bir yer. Sahil şeridi, bisiklet yolları güzel. Tramvaya bisikletle 10 dakikada ulaşabiliyoruz. Aynı zamanda doğanın içindeyiz. Şehre de hızlıca ulaşabiliyoruz. Şehrin içinde böyle bir yer olması güzel. İstanbul’da hem şehre yakın hem de doğanın içinde bir kent ormanı yok” diye konuştu.

24 Saat Güvenlik Görevlileri Takip Edecek

İnciraltı’ndaki karavan ve tekne otoparkı, sadece abonelik sistemiyle hizmet veriyor. Giriş ve çıkışlar güvenlik kameralarıyla izlenirken, otopark 24 saat boyunca güvenlik görevlileri tarafından kontrol ediliyor. Konaklama yapan karavan sahiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için projelendirilen tuvalet, lavabo ve bulaşık yıkama yeri ise kısa süre içinde hizmete girecek.

Karavanlar, İnciraltı’nda güvenle konaklayacak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.