1. Haberler
  2. Gündem
  3. “KALKAN-27” Operasyonu: 84 Organizatör ve bin 29 Düzensiz Göçmen Yakalandı

“KALKAN-27” Operasyonu: 84 Organizatör ve bin 29 Düzensiz Göçmen Yakalandı

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile 27 ilde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik düzenlenen “KALKAN-27” operasyonunun detaylarını paylaştı. Son dört gündür devam eden operasyonlarda, 84 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 1.029 düzensiz göçmen yakalandı.

Yakalanan organizatörlerden 25’i tutuklanırken, 7’si hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer zanlıların adli işlemlerinin ise sürdüğü bilgisi paylaşıldı.

“İnsan Tacirlerine Asla Fırsat Vermeyeceğiz”

Bakan Yerlikaya, açıklamasında insan kaçakçılığına karşı kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti. Bakan Yerlikaya, “İnsan kaçakçılığı yaparak, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız devam edecek” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ile Göç İdaresi Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirilen “KALKAN-27” operasyonu, İzmir, Edirne, Kocaeli, Muğla, Van, Antalya, İstanbul, Kırklareli, Konya, Adana, Amasya, Aydın, Bilecik, Bitlis, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Kayseri, Niğde, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Bayburt, Karaman ve Osmaniye’de düzenlendi.

Yakalanan düzensiz göçmenler, ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

“KALKAN-27” Operasyonu: 84 Organizatör ve bin 29 Düzensiz Göçmen Yakalandı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.