1. Haberler
  2. Kalecik
  3. Kalecik Karası Üzüm Festivali Başladı

Kalecik Karası Üzüm Festivali Başladı

featured
service

14. Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali, coşkulu bir kortej yürüyüşü ile protokol ve vatandaşların yoğun katılımıyla başladı. Festivalde konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Kalecik Kalesi’nin ve diğer tarihi yerlerin restorasyonu için Belediye Meclisimiz’de oy birliğiyle karar aldık. Ankara’nın en eski ilçelerinden birisi olan Kalecik’in bu eserlerini daha fazla yıpranmasına izin vermeden öncelikle restore edip turizme açmak” dedi.

    Festivalin açılışında konuşan Mansur Yavaş, Kalecik’in eserlerini restore edip turizme açmak istediklerini söyledi. Yavaş, “Aynı zamanda buradaki yerel ürünlerin de tanıtımını sağlamak, oradan da buradaki üreticilerin para kazanmasını sağlamak demektir. Hükümet 2025 yılında tarıma olan desteklerin bir kısmını yapmayacağını şimdiden duyurdu. Bizler de biliyorsunuz 2019’dan beri, tohum, mazot, gübre, fide desteği gibi insanlarımızın yeniden üretmesi için tüm desteklerimizi yapmıştık. Bizler bu destekleri arttırarak devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

    Kalecik Karası Üzüm Festivali Başladı 1

    “Kalecik’te yaptık, Ankara’da yaptık, Türkiye’de de yapacağız”

    CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Murat Emir ise, “Ankara’nın iki kalesinden birisi Kalecik’te. Çok özel bir habitata sahip Kızılırmak’ın kıyısında mümbit topraklar üzerinde her şeyin yetiştiği her şeyin en güzelinin yetiştiği bir ilçemiz. Ve tabii adını da verdiği Kalecik Karası Üzümü. Ve tabii seymenleri, yiğit insanlarıyla Kalecik gerçekten bizim göz bebeğimiz. Tüm Türkiye görüyor ve görecek ki Türkiye’nin geleceği ancak bir yumruk gibi birlik ve beraberlik olmaktadır. Biz bunu başaracağız arkadaşlar. Kalecik’te yaptık, Ankara’da yaptık, Türkiye’de de yapacağız” ifadelerini kullandı.

    14. Uluslararası Kalecik Karası Üzüm Festivali’nin ilk gününde Sincanlı Mustafa Taş ve Hamza Gündoğmuş sahne aldı. 14 Eylül 2024 Cumartesi günü devam edecek olan festivalde Saat: 20:00’da Ebru Yaşar sahne alacak. 15 Eylül’de ise, İbocan Saat: 19:00’da, Melek Mosso ise saat: 21:00’da Kaleciklilerle bir araya gelecek.

    Kalecik Karası Üzüm Festivali Başladı 2

      14 Eylül 2024 Cumartesi

      10:00: Festival Alanının Açılışı
      10:00: Yöresel Ürünler – Yeme İçme Alanları
      11:00 – 20:00: Çocuk Dostu Festival (3-14 Yaş Çocuk Etkinlikleri)
      16:00: En İyi Kalecik Karası Üzümü Yarışması
      18:00: Hacivat & Karagöz Canlı Performansı
      19:00: Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası Konseri
      20:00: Ebru Yaşar Konseri
      12:00 – 15:00: Bağ Bozumu Gezileri (Her saat başı)

      15 Eylül 2024 Pazar

      10:00: Festival Alanının Açılışı
      10:00: Yöresel Ürünler – Yeme İçme Alanları
      11:00 – 20:00: Çocuk Dostu Festival (3-14 Yaş Çocuk Etkinlikleri)
      19:00: İbocan Konseri
      21:00: Melek Mosso Konseri
      12:00 – 17:00: Bağ Bozumu Gezileri (Her saat başı)

      Kalecik Karası Üzüm Festivali Başladı
      Yorum Yap

      E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

      Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.