1. Haberler
  2. Kahramankazan
  3. Kahramankazan Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

Kahramankazan Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi

featured
service

Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu’nun başkanlığında, 2024 Ekim Ayı Belediye Meclis Toplantısı Belediye Meclis Salonu’nda yapıldı.

Başkan Çırpanoğlu, eğitim alanında devam eden destek çalışmalarına dikkat çekerek, ilçedeki okullara hijyen paketi dağıtımının sürdüğünü belirtti. Okullara yapılan temizlik, tadilat ve bakım çalışmalarının da devam edeceğini vurgulayan Çırpanoğlu, “Kahramankazan’da her kesime dokunmaya gayret ediyoruz” dedi.

Toplantıda ayrıca, Kahramankazan’da ikamet eden dört yıllık lisans öğrencilerine dernek bütçesi kapsamında burs verilmesi konusu gündeme alındı. Çırpanoğlu, bu konuda gerekli adımların atılacağını ifade etti. Toplantıda, ilçedeki ulaşım sorunlarına çözüm bulmak amacıyla eski terminalin yeniden faaliyete geçirilmesiyle ilgili çalışmalar ele alındı.

Gündemin önemli maddelerinden biri olan 2025 Mali Yılı Bütçe Tasarısının gündeme alınması oy birliğiyle kabul edildi. Ek ödenek talebi, birimler arası ödenek aktarımı ve Belediye Encümenine yetki verilmesi konuları da görüşülerek oy birliğiyle karara bağlandı.

Kahramankazan Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi 1

Kahramankazan Belediyesi’ne bağlı şirketler olan Kazanbel Geri Dönüşüm Temizlik, Kazanbel Beton İnşaat, Kazanbel Sınav ve Belgelendirme, Kazanbel Net İletişim şirketlerinin sermaye artırımı talepleri de meclis üyelerinin onayıyla gündeme alındı.

Hibe Yoluyla Çöp Toplama Aracı Alımı

Toplantıda, Kahramankazan Belediyesi’ne hibe yoluyla bir çöp toplama aracı temin edilmesi konusu da gündeme geldi. Ayrıca, boş kadro ve derece değişikliği talepleri de oy birliğiyle kabul edildi. Saray Mahallesi’ndeki bazı parseller ve park alanlarıyla ilgili düzenlemeler de meclis tarafından görüşüldü ve ilgili başkanlık yazıları oy birliğiyle gündeme alındı.

Toplantının son bölümünde, Hukuk Tarifeler İnceleme ve Araştırma Komisyonu’nun Kumpınar Merkezi fiyat güncellemesi raporu ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun çeşitli raporları ele alındı. Bu konular da oy birliğiyle kabul edilerek gündeme alındı.

Kahramankazan Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantısı Gerçekleştirildi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.