1. Haberler
  2. Yerel
  3. Manisa’da Altyapı Çalışmaları İçin İlk Adım Atıldı

Manisa’da Altyapı Çalışmaları İçin İlk Adım Atıldı

featured
service

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Zeyrek, Dünya Bankası finansmanı ile hayata geçirilecek altyapı ve atık su arıtma tesisi projesinin önemli bir aşamasını tamamladı. Başkan Zeyrek, Alter Mühendislik firması ile müşavirlik sözleşmesini imzalayarak proje için ilk somut adımı attı.

Başkan Zeyrek, imza töreninde yaptığı açıklamada, “Muradiye Mahallesi’nde çarpık kentleşme ve yapılaşmanın getirdiği sorunların farkındayız. Mahalle sakinleri, hayata geçirilecek bu projeyle su ve altyapı sorunlarından kurtulacak. 2025 yılının başlarında ihalemiz sonuçlanacak ve ilk kazmamızı vuracağız. 2026 yılının ikinci yarısında Yunusemre Muradiye, Karaali ve Kırkağaç Gelenbe Mahallelerimizde altyapıyı yenilemiş olacağız” dedi.

Manisa’da Altyapı Çalışmaları İçin İlk Adım Atıldı 1

224 Kilometrelik Altyapı Hattı ve Atık Su Arıtma Tesisi Yapılacak

Proje kapsamında Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye ve Karaali Mahalleleri ile Kırkağaç Gelenbe Mahallesi’nde toplam 261 kilometrelik altyapı hattı inşa edilecek.

  • 224 kilometrelik içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı döşenecek.
  • 7 bin 500 tonluk içme suyu deposu ve ileri biyolojik atık su arıtma tesisi kurulacak.
  • SCADA sistemiyle altyapının dijital kontrolü sağlanacak.
  • Gelenbe Mahallesi’nde ise 37 kilometre içme suyu ve kanalizasyon hattı ile 400 tonluk içme suyu deposu yapılacak.

İmza Töreninde Önemli İsimler Yer Aldı

İmza törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Burak Deste, MASKİ Genel Müdürü Talat Postacı, Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Özgür Avşar ve Alter Mühendislik Yöneticisi Dide Özdikmen katıldı.

“Manisam İçin Tarihi Bir Gün”

Başkan Ferdi Zeyrek, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bu benim çok istediğim, çok arzuladığım bir projeydi. Bunun, bugün imzasını atmanın ve hayata geçirilme noktasında ilk adımı atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Gerçekten çok heyecanlıyım. Alter firmamız ile birlikte imzaladığımız müşavirlik sözleşmesinin ardından ihale aşamasına geçeceğiz ve projelendirmesini yapacağız. 2025 yılının başlarında ihalemiz sonuçlanacak ve ilk kazmamızı vuracağız. 2026 yılının ikinci yarısında Muradiye, Karaali ve Gelenbe Mahallelerimizde altyapıyı yenilemiş olacağız. Halkımız hak ettiği hizmeti alacak. Bu önemli projenin ilk imzasını attık.”

Alter Mühendislik: “Belediyemize Destek Vermekten Mutluyuz”

Alter Mühendislik Yöneticisi Dide Özdikmen ise anlaşma sonrası şunları söyledi:

“Alter Mühendislik olarak Manisa’nın altyapısının iyileştirilmesinin başlangıcı olan projelerin revize edilmesi, ihale dokümanlarının hazırlanması ve kontrollük işlerinin yapılması kısmının ilk imzasını Sayın Başkanımla atmış bulunmaktayız. Manisa’da yapılacak en önemli projelerin halka çok önemli şekilde döneceğini umut ediyoruz. Bütün altyapının iyileştirilmesinin yanı sıra yeni bir atık su arıtma tesisi ile birlikte vatandaşlara sağlıklı içme suyu, atık suların toplanması ve atık suların arıtılması konusunda Belediyemize destek vereceğimiz için çok mutluyuz. Manisa’ya büyük bir yenilik sağlayacak bu önemli projede yer aldığımız için gurur duyuyoruz”

Manisa’da Altyapı Çalışmaları İçin İlk Adım Atıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.