1. Haberler
  2. Yerel
  3. İzmit Körfezi’ne 6 Bin Balık Daha Bırakılıyor

İzmit Körfezi’ne 6 Bin Balık Daha Bırakılıyor

featured
service

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’ndeki balık popülasyonunu artırmak için başlattığı çalışmalar kapsamında, 24 Ekim Perşembe günü Gebze Eskihisar sahilinde 6 bin balık daha salacak. Bu etkinlikle birlikte, Büyükşehir Belediyesi’nin Körfez’e bıraktığı toplam balık sayısı 48 bine ulaşacak.

İzmit Körfezi’ne 6 Bin Balık Daha Bırakılıyor 1

6 Bin Adet Çupra, Levrek ve Kalkan Salınacak

Büyükşehir Belediyesi’nin saat 10.30’da başlayacak programında, çupra, levrek ve kalkan olmak üzere toplamda 6 bin balık İzmit Körfezi’yle buluşturulacak. Daha önce Körfez’e 42 bin balık bırakan Büyükşehir, bu eklemeyle birlikte deniz ekosistemini güçlendirme çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca, Eylül ayının başında Kirazdere’ye 8 bin kırmızı benekli alabalık bırakan Büyükşehir, böylelikle toplamda 56 bin balığı Kocaeli sularına salmış olacak.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2024 Haziran ayında Eskihisar sahiline yapay resif bırakarak, deniz yaşamını destekleme amacıyla çalışma yürütmüştü. Resif uygulamalarıyla birlikte, balık salımları bölgedeki deniz yaşamının zenginleşmesine katkı sağlanması hedefleniyor.

İzmit Körfezi’ne 6 Bin Balık Daha Bırakılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.