1. Haberler
  2. Spor
  3. İzmirli Tekvandoculardan Avrupa Şampiyonası’nda Büyük Başarı

İzmirli Tekvandoculardan Avrupa Şampiyonası’nda Büyük Başarı

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün tekvando sporcuları, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen Avrupa Açık Tekvando Şampiyonası’ndan bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya ile döndü.

54 kilo genç erkekler kategorisinde mücadele eden Kaan Yelaldı, şampiyonanın yıldızlarından biri oldu. Çeyrek finalde Yunan rakibi Dimitrios Zyntzıs karşısında 11-0 ve 12-0’lık ezici skorlarla yarı finale yükselen Yelaldı, burada bir diğer Yunan sporcu Pantelis Mimigiannis’i 12-0 ve 13-0 gibi net skorlarla geçti. Finalde ise İtalyan Yuri Paniccia ile karşılaşan genç sporcu, 11-0 ve 13-4’lük üstünlükle altın madalyanın sahibi oldu. Yelaldı, şampiyonluk yolunda Avrupa Şampiyonu Fransız Eliot Guardiola’yı da saf dışı bırakarak İzmir’e gururla döndü.

Zehra Gürbüz’den Gümüş Madalya

46 kilo büyük kadınlar kategorisinde mücadele eden Zehra Gürbüz, turnuvada sergilediği performansla finale kadar yükseldi. İtalyan rakibi Giorgia Artica Raggi’yi eledikten sonra, çeyrek finalde İspanyol rakibi Izguierdo Ana Lopez’i mağlup eden Gürbüz, yarı finalde Yunan rakibi Magdalini Maria Mytiliniou’yu yenerek finale çıktı. Finalde Bosna-Hersekli Dzejla Makas’a karşı mücadele eden Gürbüz, şampiyonayı ikinci sırada tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Eren Özdemir’den Bronz Madalya

Büyük erkekler 68 kilo kategorisinde tatamiye çıkan Eren Özdemir, turnuvada bronz madalya kazanarak İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne bir diğer başarıyı getirdi. İlk turda Fransız rakibi Saib Badis’i, ikinci turda Danimarkalı Setta Hamad’ı ve çeyrek finalde Nguilla Yandric’i mağlup eden Özdemir, yarı finalde Brezilyalı rakibi Souza Diniz Joao Victor’a mağlup olarak turnuvayı üçüncü sırada tamamladı.

İzmirli Tekvandoculardan Avrupa Şampiyonası’nda Büyük Başarı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.