1. Haberler
  2. İzmir
  3. İzmir’de “Yeniden Sinematek” gösterimleri başlıyor

İzmir’de “Yeniden Sinematek” gösterimleri başlıyor

featured
service

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale gelen “Yeniden Sinematek” gösterimleri, 6 Ekim’de başlıyor. Sanatseverler, Ekim ayı boyunca Halit Refiğ imzalı unutulmaz filmlerle nostaljik bir sinema yolculuğuna çıkacak. Gösterimlerin 15. yılında özenle seçilmiş filmler ve etkinlikler, sinemaseverlerle buluşacak.

Türk sinemasının usta ismi Halit Refiğ’in 90. doğum yılı ve vefatının 15. yılı anısına hazırlanan “Halit Refiğ: Aşk ve Ölüm Senaryoları” programı kapsamında, İzmir Sanat’ta film gösterimleri, sergi, söyleşi ve paneller düzenlenecek. Sinematek gösterimlerinde, Halit Refiğ’in en sevilen filmlerinin yanı sıra, yaşamına dair detaylar da sanatseverlerle paylaşılacak.

Ekim Ayı Gösterim Programı

Yeniden Sinematek’in Ekim ayı programı Halit Refiğ’in kült filmlerinden oluşuyor. İlk gösterim, 6 Ekim Pazar günü İzmir Sanat Büyük Salon’da, saat 19.00’da başlayacak Gurbet Kuşları filmi ile gerçekleşecek. 9 Ekim Çarşamba günü ise Aşk-ı Memnu, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Küçük Salon’da saat 20.00’de izleyiciyle buluşacak. Bu gösterimde, Halit Refiğ’in eşi Prof. Dr. Gülper Refiğ’in piyano dinletisinin ardından Gülper Refiğ ve yönetmen Aysim Türkmen söyleşisi gerçekleştirilecek. 13 Ekim Pazar günü saat 19.00’da ise İzmir Sanat Büyük Salon’da Teyzem filmi izleyicilerle buluşacak.

İzmir'de “Yeniden Sinematek” gösterimleri başlıyor 1

Sinematek’te Panel ve Sergi

Halit Refiğ’in sinema anlayışını ve Türk sinemasına katkılarını ele alacak “Ulusal Sinema ve Ötesi: Halit Refiğ Sineması” adlı panel, 20 Ekim Pazar günü saat 17.00’de İzmir Sanat Büyük Salon’da düzenlenecek. Panelin ardından saat 19.00’da Hanım filmi gösterilecek. Panelde Prof. Dr. Hidayet Hale Künüçen, Prof. Dr. Senem Duruel Erkılıç ve Dr. Öğretim Üyesi Pınar Tınaz konuşmacı olarak yer alacak. Program, 27 Ekim Pazar günü saat 19.00’da gösterilecek Köpekler Adası filmi ile sona erecek.

Ayrıca, 9-27 Ekim tarihleri arasında Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi Üst Galeri’de, Hilmi Nakipoğlu’nun hazırladığı Halit Refiğ sergisi sanatseverlerle buluşacak. Sergide film afişleri, fotoğraflar, Halit Refiğ’e ait mektuplar ve el yazması senaryolar sergilenecek.

Arabada Sinema Keyfi

Yeniden Sinematek gösterimleri kapsamında, İnciraltı Süleyman Demirel Meydanı’nda Arabada Sinema Keyfi etkinliği de düzenlenecek. 10 Ekim Perşembe günü Geleceğe Dönüş (Back to the Future), 17 Ekim Perşembe günü ise Wonka filmi saat 20.00’de izleyicilerle buluşacak. Ücretsiz gerçekleşecek etkinlik için 200 araç kapasitesi bulunuyor ve alana girişler saat 18.30’da başlayacak. Etkinliğe katılmak isteyenlerin 7 Ekim Pazartesi günü saat 10.00 itibarıyla https://www.izmir.art/ adresinden ücretsiz davetiyeleri temin edebilecekleri belirtildi. Minibüs ve kamyonet gibi araçlar görüş engelini önlemek amacıyla alana alınmayacak. Daha fazla bilgi almak ve Yeniden Sinematek etkinlik takvimine ulaşmak için https://kultursanat.izmir.bel.tr/Etkinlikler/Tur/Sinema adresi ziyaret edilebilir.

İzmir’de “Yeniden Sinematek” gösterimleri başlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.